Pensie privata

Asigura-ti un trai decent la pensie !

Pensie privata facultativa
Reducere 5% pentru asigurari sot + sotie
Deductibilitate fiscala pentru pensia privata
Venit suplimentar la batranete

Fiecare dintre noi isi doreste ca la un moment dat sa se retraga din activitate si sa regandeasca felul in care isi gestioneaza timpul si banii. In momentul de fata pensia de stat alaturi de acumularile individuale si de veniturile pasive (chirii, dobanzi, etc.) te vor ajuta sa iti pastrezi un nivel de trai decent si totodata sa iti poti pastra acelasi standard de viata.

Veniturile la varsta pensionarii vor scadea dar acelasi lucru se va intampla si cu cheltuielile. Asadar trebuie sa iei o decizie potrivita in cea ce priveste reducerea cheltuielilor la strictul necesar unui standard de viata decent.

O pensie privata este un instrument de protectie financiara a unei persoane si a membrilor familiei sale. Din punct de vedere financiar reprezinta o economisire cu capitalizare garantata si cu o protectie la inflatie. O pensie privata este totodata si o asigurare de viata, deoarece asigura un anumit standard de viata prin crearea unui venit suplimentar la un moment clar stabilit, protejandu-i pe cei dragi pe intreaga perioada de economisire de un eventual eveniment neprevazut si neplacut cum ar fi decesul.

Scopul principal pe care il are o pensie privata facultativa este acumularea si garantarea unui venit sigur la varsta retragerii din activitate.

Majoritatea oamenilor considera momentul pensionarii ca fiind unul dintre cele mai frumoase momente daca ai un venit sigur, daca ai o pensie privata care sa iti asigure resursele financiare de care ai nevoie.
Asa cum am spus mai sus este si un element de protectie al celor dragi, componenta de protectie oferind un venit suplimentar celor dragi in momentul pierderii principalului sustinator al familiei si deci a principalei surse de venit, ajutand la mentinerea aceluiasi nivel de trai al acestora o buna perioada de timp.

In prezent in Romania exista un sistem de pensii impartit in mai multi piloni, care integreaza atat pensiile private cat si pensia de stat.
In urma unor studii economice, sociale si demografice, Romania a fost nevoita sa introduca un sistem de pensii private care sa suplimenteze pensiile de stat.

Aceste pensii private se impart in doua categorii:

Pensie privata obligatorie

Pensie privata facultativa

Pensiile private obligatorii, supranumite si Pensia Pilonul 2 sunt administrate private de anumite companii de administrare cum ar fi ING, GENERALI, ALLIANZ, s.a. fiind obligatorii prin lege si retinute la sursa din contributia de 10,5 % pe care o platesc contribuabilii catre stat.

CERE OFERTA

Fondurile de Pensie privata facultativa, numite si Pilonul 3, respectiv Pilonul 4 de pensie sunt pensii private care suplimenteaza si mai mult veniturile la varsta pensionarii, nu sunt obligatorii prin lege, dar au avantajul ca sunt deductibile fiscal si pot fi construite dupa nevoile fiecarei persoane pentru a completa intr-o mai mare sau mai mica masura pensia de stat.

Pilonul 1 – pensia de stat – este obligatorie prin lege si se constituie din contributiile persoanelor care au venituri si redistribuirea acestor contributii catre persoanele care sunt in acest moment la pensie. Asadar persoanele active de astazi platesc pentru a le asigura un venit pensionarilr din ziua de astazi. Pensiile actualilor contribuabili vor fi platite de populatia activa din momentul in care acestia vor ajunge la varsta pensionarii. Problema cu care ne confruntam este ca datorita factorilor demografici, a natalitatii si a factorului de emigrare, populatia activa se reduce si numarul de pensionari creste continuu.

In prezent un roman activ sustine din contributiile sale 2 pensionari.
Se presupune ca in urmatorii 30 de ani aceasta cifra se va dubla, ajungand ca o persoana activa sa sustina 4 pensionari. (sursa: Estimari interne conform Eurostat si Comisia Nationala de Prognoza).

Mai mult de un sfert din pensionari (care primesc doar pensie de la stat) se afla sub pragul saraciei. (sursa: Raport al Comisiei Prezidentiale pentru Analiza de Risc Demografic, 2007).

Pensia medie in Romania este 177 euro, mai scazuta decat in alte tari: Slovenia (351 euro), Ungaria (332 euro), Croatia 324 euro). (sursa: Analiza realizata de www.cas.sk in 2010).

Pilonul 2pensia privata obligatorie – a fost creata pentru a veni in ajutorul pensiei de stat, contributiile catre stat ramanand aceleasi, diferenta fiind ca o parte din contributiile care ar fi mers spre pilonul 1 au fost redirectionate catre acest fond de pensii privat, incepand de la valoarea de 2% si crescand anual cu cate 0,5% pana la valoare amaxima de 6%. Aceste contributii vor fi redirectionate catre un fond privat de pensii care ii va garanta contribuabilului (asiguratului) o pensie proprie, constituita din contributiile proprii, ajutand totodata statul Roman prin preluarea unei parti din responsabilitatea si obligatiile fata de pensionari.

Pilonul 3pensie privata facultativa – vine in sprijinul celorlalte doua tipuri de pensie de mai sus, acest pilon oferind atat angajatorului cat si angajatuilui posibilitatea de a contribui la pensia lui facultativa, reusind astfel sa isi asigure un venit suplimentar pentru batranete. Suma maxima cu care se poate contribui la un astfel de fond este maxim 15% din salariul brut si marele avantaj este reprezentat de deductibilitatea fiscala atat pentru angajat cat si pentru angajator.

CERE OFERTA

Pilonul 4pensie privata facultativa suplimentara, este un tip de pensie care din punct de vedere legal nu are o limita de contributie, angajatul sau angajatorul putand contrinui la acest fond cu orice suma doreste. Acest tip de pensie privata suplimentara include si o asigurare de viata, care garanteaza familiei sau beneficiarilor supravietuitori suma depusa plus randamentul realizat pana in acel moment. Se ofera totodata si posibilitatea acoperirii unor riscuri suplimentare cum ar fi invaliditatea din boala sau accident, o afectiune grava, interventii chirurgicale, spitalizare in functie de nevoile dumneavoastra si in functie de bugetul alocat.

HDASIG are experienta in gasirea unei pensii private pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa incheie pensia privata facultativa sau pensia privata obligatorie dupa ce primesc informatii detaliate legate de pensiile private prin consultantii nostri.

Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi pensia privata potrivita bugetului si nevoilor tale.

CERE OFERTA

 

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.