Asigurarea de viata

Asigurarea de viata

Asigurarea de viata este o polita, sau mai bine zis un contract incheiat intre Dvs ca asigurat si Societatea de asigurari ca asigurator, avand ca obiect o suma asigurata pe care asiguratorul o plateste asiguratului sau beneficiarului politei in cazul producerii unui eveniment asigurat.

In functie de suma asigurata si de alti factori (cum ar fi varsta, sexul, rata mortalitatii, etc.) se stabileste cuantumul primei de asigurare pe care va trebui sa o plateasca asiguratul pe durata contractului la anumite intervale de timp prestabilite impreuna cu asiguratorul.

Suma asigurata poate fi modificata pe parcursul contractului in functie de nevoile asiguratului, modificandu-se si prima de asigurare pe care asiguratul o plateste.

In schimbul primelor de asigurare, societatea de asigurari preia riscurile trecute in polita de asigurare si se obliga sa plateasca indemnizatiile de asigurare in cazul producerii unui eveniment asigurat.

Riscul principal preluat de o asigurare de viata este riscul de deces al asiguratului, astfel polita de asigurare de viata fiind o garantie financiara a familiei in cazul unui eveniment nedorit. Exista si posibilitatea acoperirii unor riscuri aditionale in functie de nevoile asiguratului cum ar fi Invaliditatea, incapacitatea de munca, imbolnavirea si supravietuirea.

Cere oferta

Durata pe care asiguratul doreste sa fie acoperit de o asigurare de viata se numeste perioada asigurata. Perioada asigurata poate fi aleasa de asigurat, nu poate fi mai mica decat perioada minima acceptata de asigurator, si nici mai mare decat perioada maxima pe care asiguratorul poate prelua acel risc. Majoritatea asiguratorilor ofera o asigurare de viata pe perioada minima de 5 ani.

Asigurarea de viata poate asigura si supravietuirea. In cazul in care se acopera si riscul de supravietuire, la finalul perioadei asigurate, asiguratul devine beneficiar si astfel incaseaza suma asigurata. In acest fel asigurarea de viata se transforma intr-o economisire putand fi privita ca si pensie privata, renta viagera sau completare la pensia de la stat, economie in cazul unui eveniment neprevazut, sau doar o protectie a familiei care garanteaza linistea financiara in cazul unui eveniment nedorit, cum este decesul sau o boala foarte grava.

Exista mai multe tipuri de asigurari de viata, in functie de cine este beneficiar. Daca beneficiarul este sotia, sau parintii, vorbim de o asigurare de viata clasica. Insa beneficiarii pot fi si copiii asiguratului, nepotii asiguratului, asigurarea fiind in acest caz o asigurare pentru finantarea studiilor, debutul in viata, cel mai frumos cadou pe care il poate face un parinte copilului sau la implinirea varstei de 18 ani. In aceasta categorie se incadreasa si asigurarea de nastere, majorat, studii, economie, investitie, pensie.

Asigurarea pentru studii sau majorat are ca scop principal garantarea independetei financiare a copilului intr-un moment in care bugetul familiei ar fi depasit, usurand astfel situatia financiara a familiei.

Asigurarea de viata se adreseaza tuturor oamenilor. Interesant este ca un asigurat se poate adresa mai multor companii de asigurare pentru a-si incheia mai multe polite de viata pentru o anume suma asigurata sau chiar pentru sume asigurate diferite. In cazul producerii unui eveniment asigurat, asiguratul poate cere indemnizatia de asigurare de la fiecare asigurator in parte, primind cumulat toate indemnizatiile de asigurare.

Asigurarile de viata va ajuta sa va indepliniti dorintele si planurile de viitor chiar si atunci cand Dvs. nu veti mai putea fi alaturi de cei dragi.

Este important si util ca fiecare dintre noi sa aiba o asigurare de viata, mai ales daca aveti o familie sau daca aveti in ingrijire persoane, sau daca aveti anumite datorii sau responsabilitati financiare.

Consultantii nostrii de la HDASIG va pot ajuta sa luati o decizie si sa va ajute cu o oferta personalizata nevoilor dumneavoastra. Va suntem alaturi cu detalii legate de pretul asigurarii, acoperiri in functie de nevoile dumneavoastra si consultanta financiara gratuita in acest domeniu.

Cat costa o asigurare de viata ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de viata pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea de viata prin consultatii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de viata potrivita bugetului si nevoilor tale.

Cere oferta

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.