Asigurarea individuala de accidente

Asigurarea individuala de accidente

Asigurarea individuala pentru accidente acorda protectie persoanei prin acoperirea riscului de accident, invaliditate din accident, deces din accident, indiferent daca accidentul se intampla la locul de munca, in drum spre casa sau in timpul unei deplasari in interes de serviciu sau chiar si in timpul activitatilor obisnuite de zi cu zi.

Prin aceasta asigurare de accidente se au in vedere consecintele unor evenimente ce tin de hazard, intamplatoare, provenite din exterior, produse fara o vointa a asiguratului care influenteaza negativ capacitatea de munca, ducand la invaliditate, incapacitate de munca, incapacitate temporara de munca sau chiar pierderea vietii.

Evenimentele care pot duce la astfel de evenimente si care sunt acoperite de o astfel de asigurare sunt: inecul, trasnetul, incendiul, explzia, lovirea, caderea, inteparea, otravirea, intoxicatia si asfixierea subita, taierea, arsurile, atacul din partea altei persoane, atacul produs de un animal, accidente produse de mijloacele de transport, accidentele produse de utilaje pe perioada functionarii lor, ale instalatiilor. Asigurarea acopera si accidente produse de actiunea armelor albe sau de foc, descarcare accidentala, utilizare gresita, etc.

Exista si anumite clauze de excludere din asigurare cum ar fi:

Clauza de sinucidere sau suicid – Compania de asigurari va refuza plata despagubirii in cazul in care moartea asiguratului a survenit ca urmare a sinuciderii. Unele companii de asigurari precizeaza ca actul de sinucidere va fi acoperit daca nu se petrece in primii doi ani de la incheierea contractului.

Conditiile preexistente – In cazul in care decesul survine in urma unei boli pe care asiguratul o avea dinaintea incheierii politei, sau la momentul incheierii, compania de asigurari va refuza plata despagubirii.

Foarte important ! Va sfatuim sa nu incercati sa mintiti ascunzand anumite detalii in momentul in care completati cererea de asigurare, formularul medical sau chestionarul medical. Va incurajam chiar sa declarati afectiunile pe care le aveti pentru a putea fi corect evaluate de compania de asigurari si eventual preluate in asigurare si pe viitor sa fie acoperite in anumite conditii.

Activitatile cu grad mare de periculozitate – Unele sporturi sau activitati cu grad mare de risc cum ar fi alpinismul, scufundarile, surfingul, ski, schiatul, bungee jumping, cursele auto, parasutismul nu sunt acoperite de anumite companii de asigurare. Daca sunteti practicant al unor astfel de sporturi extreme va incurajam sa comunicati si sa informati asiguratorul despre acest lucru sau sa intrebati consultantul de asigurari pentru ca acesta sa noteze aceste aspecte in cererea de asigurare pentru a putea fi preluate in cadrul asigurarii.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare de sanatate ?

Am construit pentru tine 3 oferte de asigurare privata de sanatate pret

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Lasa-ne datele tale si un broker de asigurari iti va oferi consultanta pentru alegerea unei asigurari potrivite nevoilor tale !

CERE OFERTA

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.