Asigurari de accidente

Asigurari de accidente

Asigurarile de accidente pot fi clasificate in cinci mari categorii:

  • asigurarea individuala de accidente
  • asigurarea de asistenta medicala in strainatate
  • asigurarea colectiva de accidente pentru angajati
  • asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicule
  • asigurarea sportivilor pe perioada competitiilor si antrenamentelor

Asigurarea individuala de accidente

Asigurare de accident, asigurari accidente, asigurari de accidente, asigurare accident, asigurare invaliditate, asigurare viata, asigurare sanatate, asigurare angajati, asigurare muncitori, asigurare de grupAsigurarea individuala pentru accidente acorda protectie persoanei prin acoperirea riscului de accident, invaliditate din accident, deces din accident, indiferent daca accidentul se intampla la locul de munca sau in timpul activitatilor obisnuite de zi cu zi.

Prin aceasta asigurare se au in vedere consecintele unor evenimente ce tin de hazard, intamplatoare, provenite din exterior, produse fara o vointa a asiguratului

Evenimentele care pot duce la astfel de evenimente si care sunt acoperite de o astfel de asigurare sunt: inecul, trasnetul, incendiul, explzia, lovirea, caderea, inteparea, otravirea, intoxicatia si asfixierea subita, taierea, etc.

Asigurarea de asistenta medicala in strainatate

Asigurarea de accidente si asistenta medicala in strainatate acopera in limita sumei asigurate, toate cheltuielile medicale cu tratamentul medical de urgenta, ca urmare a imbolnavirilor sau accidentelor petrecute pe perioada calatoriei.

In functie de asigurator si de tipul politei, asigurarea va plati indemnizatia direct spre reteaua de clinici partenere cu decontare directa, fara a fi nevoie sa achitati o suma de bani la spital. Exista si asigurari medicale de calatorie care deconteaza sumele achitate de dumneavoastra in strainatate, doar la intoarcerea in tara.

Asigurarea plateste indemnizatia pentru repatrierea bolnavului in tara, daca medicul din strainatate a recomandat in interesul asigruratului ca asistenta medicala sa fie acordata sau continuata in tara lui de domiciliu, adica Romania.

Acest tip de asigurare poate fi incheiata de orice persoana cu domiciliul stabil in Romania, chiar si de catre cetatenii straini, si este valabila pentru aria geografica nominalizata in polita de asigurare.

Click aici pentru a calcula

Asigurarea colectiva de accidente pentru angajati

Asigurarea colectiva pentru accidentele angajatilor, acorda protectie prin asigurarea impotriva riscului de accident, invaliditate sau deces din accident, indiferent daca producerea acestuia a avut loc la locul de munca, in deplasari in interes de serviciu in timpul deplasarii de la locul de munca spre casa si vice-versa, sau al desfasurarii activitatilor zilnice obisnuite.

Diferenta dintre aceasta polita colectiva si cea individuala este aceea ca asigurarea colectiva de accidente se incheie de catre angajator ca si contractant al politei.

Important de stiut ca aceste polite pot fi deduse fiscal in anumite conditii pana in limita a 250 euro/an pentru fiecare angajat.

Asigurarea de accidente a persoanelor din autovehicule

Pentru proprietarii de autovehicule HD ASIG va ofera poprtunitatea de a beneficia de o asigurare de accidente pentru persoanele din autoturismul dumneavoastra. In cadrul acestei polite sunt asigurate persoanele aflate in autovehiculul desemnat in polita, pentru evenimente produse ca urmare a unui accident rutier, ce survine pe perioada folosirii autovehiculului si care implica tratament ambulatoriu, spitalizare, invaliditate totala, invaliditate permanenta din accident sau deces.

Acest tip de asigurare de accidente se poate incheia impreuna cu asigurarea RCA sau impreuna cu asigurarea de avarii a autoturismului tip CASCO sau chiar si individual, in lipsa acestor doua tipuri de polite.

Asigurarea sportivilor pe perioada competitiilor si antrenamentelor

Asigurarea pentru sportivi pe perioada antrenamentelor se incheie in general de catre cluburile sau asociatiile sportive. Beneficiarii sunt sportivii profesionisti inscrisi in cadrul acestor cluburi sau asociatii sportive. Orice sportiv datorita solicitarilor fizice si mentale deosebite poate suferi accidente atat in timpul antrenamentelor cat si pe perioada competitiilot sportive. Sunt acoperite atat cheltuielile medicale cu tratamentul medical si ingrijirile medicale cat mai ales pierderea financiara produsa sportivului, sportivilor de performanta ca urmare a accidentarii, pierdere financiara resimtita de sportiv, dar si de clubul sportiv din care face parte.

Asigurarea sportivilor acopera atat invaliditatea cat si decesul sportivului indiferent de momentul producerii acestuia.

Aceasta polita de asigurare este de obicei incheiata de clubul sportiv ca si contractant al politei de asigurare de grup.

Comments (1)

Roman Viorel

Buna .Doresc o asigurare colectiva de accidente pentru 5 angajatiRog sa imi faceti o oferta..Multumesc.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.