Asigurare de locuinta cesionata in favoarea bancii

Asigurare de locuinta cesionata in favoarea bancii

Asigurarea de locuinta pentru un credit ipotecar imobiliar Casa Mea va trebui cesionat in favoarea bancii.

In momentul in care contractezi un credit, ti se cere sa inchei o asigurare de locuinta cesionata in favoarea bancii pentru locuinta pe care o cumperi si pentru imobilele cu care garantezi.

Asigurarea pe care o cer in general bancile trebuie sa includa cel putin riscurile FLEXA. FLEXA este o prescurtare din limba engleza la Fire Lightning Explosion Aircraft, adica riscurile de incendiu, traznet, explozie, cadere de corpuri zburatoare.

asigurare de locuinta
asigurare de locuinta

Suplimentar se solicita ca asigurarea sa includa si riscul de Calamitati naturale: cutremur, inundatii si aluviuni, fenomene atmosferice, prabusirea, alunecarea, surparea sau caderea terenului, greutatea stratului de zapada.

Majoritatea asigurarilor pot oferi acoperire si pentru daune produse de avarii la instalatiile de apa, spargerea tevilor, furt, talharie, acte de vandalism, boom sonic, evenimente socio-politice, greve, revolte, etc.

Este important de stiut ca desi dumneavoastra ca si proprietar sunteti persoana asigurata,pentru ca polita este cesionata in favoarea bancii, banca va fi cea care va fi prima pe lista de a primi despagubirea in cazul unui eveniment. Banca are optiunea de a renunta la despagubire, oferind proprietarului dreptul de a incasa despagubirea pentru dauna.

De cele mai multe ori in cazul in care e vorba de o inundatie de la vecini sau alte evenimente de mai mica amploare, banca opteaza sa nu incaseze despagubirea, dumneavoastra fiind cel care o primeste.

Tocmai din acest motiv este bine de stiut ca nu aveti nevoie sa incheiati doua polite de asigurare de locuinta, una fiind suficienta, cu conditia sa contina cel putin clauzele cerute de banca si incheiata cu un asigurator acceptat de banca.

Suntem alaturi de tine daca iti doresti o oferta de asigurare de locuinta in cel mai scurt timp, sau daca vrei sa vezi cat te-ar costa o astfel de asigurare.

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro
sau

Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurare de locuinta care ti se potriveste !

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.