Astra, liderul pietei, nevoit sa isi majoreze capitalul

Astra, liderul pietei, nevoit sa isi majoreze capitalul

Astra Asigurari, cel mai mare jucator din piata locala a asigurarilor, este in prezent sub administrarea firmei KPMG Advisory in urma unei decizii de redresare financiara luata de ASF si a anuntat o majorare de capital intr-o prima faza cu 70 milioane de lei.

KPMG a anuntat ca firma ar avea nevoie de o majorare de capital de 460 milioane de lei pentru a se incadra in parametrii de solvabilitate si lichiditate.

ASTRA-sub-supraveghere-ASF-si-KPMG-Advisory
ASTRA-sub-supraveghere-ASF-si-KPMG-Advisory

Autoritatea dispusese masura de administrare speciala in data de 18 februarie, moment in care a suspendat si atributiile actionarilor semnificativi si ale persoanelor semnificative din companie. Actionarilor li s-au suspendat drepturile de vot in numirea si revocarea Consiliului de supraveghere al societatii si dreptul la dividende, in timp ce membrilor consiliului de supraveghere li s-a suspendat activitatea si dreptul la remuneratie. Actionarii au delegat atributia de majorare a capitalului social in etape succesive catre administratorul special sau directoratul societatii, dupa caz.

Astra este controlata indirect de omul de afaceri Dan Adamescu prin The Nova Group Investments Romania SA, care detine 72,68% din actiunile Astra, si Epsilon Estate Provider SRL – 27,02%. In prezent compania de asigurari are un capital social de 192,7 milioane de lei. „Succesul planului de redresare propus de noi si aprobat de ASF este intr-o foarte mare masura dependent de sustinerea lui de catre actionarii Astra. In conformitate cu legislatia in vigoare, fara aceasta aprobare a AGEA el nu ar fi putut fi dus la indeplinire oricat de favorabil ar fi fost companiei, pietei si asiguratilor, dar aprobarea este doar primul pas spre implementare. Asteptam in continuare sustinerea planului de catre actionarii existenti ai Astra, asa cum de altfel acestia si-au manifestat intentia pe parcursul dezbaterilor din timpul AGEA, prin subscrierea si aportarea din prima faza imediata, a capitalului social, care urmeaza sa fie majorat cu o suma de aproximativ 70 de milioane lei“, au declarat reprezentantii KPMG Advisory.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.