Iarna se scumpesc politele de asigurare RCA

Iarna se scumpesc politele de asigurare RCA

Datorita cresterilor foarte mari la tarifele politelor de asigurare RCA din ultima perioada, ASF – Autoritatea de Supraveghere Financiara a decis sa demareze un “control de urgenta” la companiile de asigurari RCA care vand aceste polite de asigurare RCA (Raspundere civila auto). Aceasta decizie a fost luata de catre ASF dupa ce mai multe companii de asigurari au anuntat ca vor creste tarifele. Interventia autoritatilor vine dupa majorarile substantiale a tarifelor pentru asigurari RCA vandute catre transportatori.

Vicepresedintele ASF, Marius Vorniceanu, care este responsabil de asigurari a afirmat ca ASF nu poate interveni in stabilirea preturilor si nu poate impune un pret asiguratorilor insa a spus ca vor fi verificate formulele de calcul folosite pentru stabilirea pretului unei asigurari RCA. “Sunt deja trei societati de asigurare care au instiintat ASF ca vor majora primele pentru RCA. Noi nu putem interveni asupra preturilor, insa nu ne dorim ca ele sa creasca pana la niveluri care nu pot fi suportate de clienti. Incepem un control de urgenta, cu specialisti actuari, pentru a vedea cum isi stabilesc preturile cele noua societati autorizate sa vanda RCA” a aratat, vicepresedintele ASF, ca e mentionat ca institutia intentioneaza sa angajeze patru specialisti in domeniu pentru verificarea pretului pentru asigurarea RCA.

asigurare auto rca
asigurare auto rca

Cere oferta

Majorarile asigurarilor RCA vin dupa ce tariful pentru asigurari RCA a fost crescut si la finalul anului trecut. La momentul respectiv, ASF a realizat un alt control. Pe data de 14 ianuarie, a eliminat o nroam care stipula obligatia asiguratorilor de a stabili tarife de prima RCA astfel incat sa fie acoperite toate angajamentele ce decurg din incheierea contractelor pe acest segment. Aceasta prevedere a fost adesea invocata ca factor de stimulare a cresterii tarifelor.

Pe segmentul politelor de asigurare RCA activeaza zece companii de asigurari, si anume Allianz-Tiriac Asigurari, Asirom, Astra, Carpatica Asig, City Insurance, Euroins Romania, Generali Romania, Groupama, Omniasig si Uniqa. Toate companiile de asigurari au dreptul de a emite asigurari RCA pentru clienti cu exceptia asiguratorului Astra Asigurari care nu mai are dreptul sa vanda polite de asigurari RCA, dupa ce ASF a decis intrarea Astra Asigurari in faliment.

Cat costa o asigurare RCA pentru masina ta ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari RCA cu tarif redus pentru autoturismul dumneavoastra. Clientii nostrii aleg sa cumpere o asigurare RCA dupa ce primesc o ofeta comparativa din parte mai multor companii de asigurari prin intermediul unui broker de asigurari RCA specializat pe segmentul de asigurari auto.

Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi o asigurare RCA la un pret convenabil din partea unei companii care plateste daunele produse tertilor.

Cere oferta

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.