Asigurare pentru obtinere CNP pentru cetateni straini

Ce asigurare pentru obtinere CNP trebuie sa prezinte cetatenii care provin din afara Uniunii Europene ?

Un cetatean strain care provine dintr-un stat care nu este membru al Spatiul Economic European sau al Uniunii Europene va trebui sa se prezinte la Inspectoratul General pentru Imigrari. Cand se prezinta la Inspectoratul General pentru Imigrari in vederea obtinerii permisului de sedere in Romania va trebui sa detina o asigurare pentru obtinere CNP, o asigurare internationala de sanatate sau o asigurare de sanatate incheiata la o firma privata din Romania, prin care sa-i fie asigurata asistenta medicala in caz de urgente medico chirurgicale.

Asigurare pentru obtinere CNP asigurare pentru obtinerea permisului de sedere
Asigurare obtinere CNP – asigurare pentru cetateni straini in Romania
Am negociat pentru tine cea mai buna oferta

PRET ASIGURARE OBTINERE CNP

Ulterior obtinerii permisului de sedere in Romania, cetateanul strain are obligatia de a se asigura prin CNAS – Casa Nationala de Asigurari de Sanatate conform legii nr 95/2006 privind reforma in domeniul sanatatii. Astfel pentru obinerea pemisului de rezidenta in Romania trebuie sa achite contributia la Fondul national unic de asigurari sociale de sanatate (colectat de catre Ministerul Finantelor prin ANAF).

Ulterior efectuarii platii catre ANAF, cetateanul strain se va adresa institutiei CAS si va prezenta documentul care justifica achitarea contribuitiei la fondul de sanatate si pemisul de sedere in Romania.

Ce asigurare pentru obtinere CNP trebuie sa prezinte cetatenii care provin din afara Uniunii Europene ?

Cetateanul strain care provine din afara Uniunii Europene (UE) sau din afara Spatiului Economic European (SEE) trebuie sa prezinte cardul european de sanatate, eliberat de catre autoritatea competenta in materie de asigurari sociale de sanatate din tara din care provin.

In urma obtinerii permisului de sedere in Romania, a certificatului de inregistrare, acesti cetateni straini au obligatia de a anunta autoritatea din tara de domiciliu cu privire la schimbarea resedintei si stabilirea ei pe teritoriul Romaniei. In baza legislatiei specifice, autoritatea competenta pe linie de asigurari de sanatate sociale din tara membra UE sau SEE va lua decizia referitor la locul unde ramane asigurat cetateanul strain dupa cum urmeaza:

  • Daca ramane asigurat in tara de domiciliu, persoana va beneficia pe teritoriul Romaniei de servicii medicale primite in baza cardului European de Sanatate, care acopera urgente medicochirurgicale, nastere, dializa, boli transmisibile.
  • Daca cetateanul strain sufera de boli cronice este necesar sa solicite formularul S1 in tara in care este asigurat.

In cazul in care cetateanul strain nu mai este asigurat in strainatate si solicita sa fie asigurat in Romania va trebui sa prezinte la CAS:

  • documentele care atesta dreptul de resedinta in Romania (Certificat de inregistrare) insotit de formularul E104 – document care se elibereaza prin autoritatea competenta pe linie de asigurari sociale de sanatate din tara de domiciliu a cetateanului strain. Documentul nu trebuie sa fie tradus, sau
  • Adeverinta sau certificat (trebuie traduse in limba Romana)

Persoana in cauza primeste din partea CAS relatii privind pachetele de servicii de care beneficiaza in Romania.

Prin intermediul HDASIG poti incheia azi o asigurare pentru obtinere CNP si o vei primi in cel mai scurt timp. O asigurare pentru cetateni straini in Romania se poate incheia imediat si prin email urmand ca polita in original sa o primesti prin curier sau sa o ridici de la sediul nostru daca preferi sa te deplasezi.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare pentru obtinere CNP pentru un cetatean strain din afara UE ?

Am negociat pentru tine cea mai buna oferta

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.