Asigurare pentru obtinere viza de reintregirea familiei

Conform Ministerului Afacerilor Externe, posesorul unui permis de sedere temporara valabil un an, al unui permis ICT, al unei carti Albastre UR, al unui permis “mobile ICT”, precum si posesorul unui permis de sedere pe termen lung sau al persoanei care are statutul de refugiat ori al protectiei subsidiare poate solicita reintregirea familiei pentru membrii familiei sale:

  • Sot sau sotie
  • Copiii minori necasatoriti (ai lui sau ai sotului sotiei, inclusiv copiii adoptati)
  • Copiii minori necasatoriti, inclusiv cei adoptati care se afla in intretinerea sa si asupra carora isi exercita drepturile parintesti.

Persoana care aplica pentru obtinerea vizei de reintregire a familiei este denumit de catre autoritati “sponsor”. El fiind cetatean strain, posesor al unui permis de sedere, altul decat cel pentru reintregirea familiei, sau care detine o Carte Albastra a Uniunii Europene eliberate de Inspectoratul General pentru Imigrari din cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Pentru a putea obtine viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei este necesar sa inchei o asigurare medicala pentru reintregirea familiei.

Strainul intrat in Romania in scopul reintregirii familiei nu are si nu poate avea calitatea de sponsor si nici nu poate invita alti membrii de familie in scopul reintregirii familiei.

Cetatenii straini, care detin un drept de sedere pentru desfasurarea unei activitati de cercetare stiintifica, precum si cetatenii straini care detin o Carte Albastra UE pot solicita reintregirea familiei chiar daca valabilitatea permisului de sedere pe care il detin este mai mica de un an.

Viza romana de lunga sedere pentru reintregirea familiei

Viza de lunga sedere pentru reintregirea familiei se eliberea din tara in care membrii de familie isi au domiciliul sau resedinta in prezent, de catre oficiile consulare sau de catre misiunile diplomatice ale Romaniei.

Solicitarea de viza trebuie sa fie insotita de urmatoarele documente:

  • Comunicarea inspectoratului General pentru imigrari
  • Dovada asigurarii medicale pe perioada valabilitatii vizei
  • Certificatul de cazier judiciar (sau alt document cu aceeasi valoare juridica, eliberat de autoritatile din tara de resedinta sau domiciliu si dupa caz apostilat sau supralegalizat)
asigurare pentru reintregirea familiei
asigurare pentru reintregirea familiei

Vrei sa vezi cat costa o asigurare medicala pentru obtinerea vizei sau permisului de sedere ?

Lasa-ne datele tale si te ajutam rapid sa inchei o asigurare de santate pentru obtinerea permisului de sedere !

CERE OFERTA

Asigurare pentru obtinerea vizei de reintregirea familiei

Asigurarea pentru reintregirea familiei este o asigurare medicala pe perioada valabilitatii vizei, pe care o puteti incheia prin intermediul HDASIG, obtinand asigurarea in cel mai scurt timp.

Pret asigurare pentru reintregirea familiei

Pretul pentru o asigurare medicala pentru reintregirea familiei difera in functie de mai multi factori precum (varsta solicitantului, perioada pentru care se solicita asigurarea, starea de sanatate, etc.). In general costul unei astfel de asigurari incepe de la aproximativ 70-80 EUR pentru o persoana cu varsta de aproximativ 30 de ani.

Cine poate solicita viza pentru reintregirea familiei?

Urmatoarele categorii de persoane pot solicita viza pentru reintregirea familiei:
– Strainii casatoriti cu cetateni romani
– Strainii necasatoriti care convietuiesc cu cetateni romani necasatoriti, daca au cel putin un copil impreuna denumiti “parteneri”
– Copiii cetateanului roman sau al sotului/sotiei sau al partenerului, inclusiv copiii adoptati care:
– Nu au implinit varsta de 21 de ani
– Se afla in continuarea studiilor si nu au depasit varsta de 26 de ani
– Desi sunt adulti, acestia nu se pot intretine singuri din motive medicale;
– rudele de gradul I in linie ascendenta ale cetateanului roman sau ale sotului sau sotiei acestuia
– strainul parinte al cetateanului roman minor, daca face dovada faptului ca minorul se afla in intretinerea sa, sau ca exista obligatia platii pensiei de intretinere; obligatie pe care strainul si-o indeplineste cu regularitate.

Ce documente sunt necesare pentru incheierea asigurarii de reintregire a familiei?

Intrucat aceasta asigurare pentru reintregirea familiei se poate incheia online prin intermediul HDASIG, singurul document necesar este o copie de pasaport sau o copie dupa actul de identitate al cetateanului strain, in functie de cetatenia pe care o are si tara din care provine.

Pentru cetatenii straini membri ai unui stat UE, este acceptat orice act de identitate din tara respectiva. Pentru ceilalti cetateni straini este necesara o copie dupa pasaportul asiguratului.

Documentul trebuie sa fie lizibil si se poate transmite in format electronic (scan sau poza clara).

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare pentru obtinerea permisului de sedere in Romania sau a vizei ?

Am negociat pentru tine cea mai buna oferta

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.