Lovitura pe care au primit-o cei 1.8 milioane de clienti din partea ASTRA dupa ce aceasta a intrat in faliment

Lovitura pe care au primit-o cei 1.8 milioane de clienti din partea ASTRA dupa ce aceasta a intrat in faliment.

A doua zi dupa ce a aflat ca i s-a cerut falimentul, societatea Astra Asigurari a anuntat toate service-urile auto ca nu va mai plati nici o reparatie pentru clientii sai.

Acest lucru inseamna ca fiecare client va trebui sa scoata bani din buzunar si sa spere apoi ca ii va recupera de la Fondul de Garantare. Returnarea banilor urmand sa poata fi ceruta abia dupa ce instanta va declara oficial falimentul Astrei. 1,8 milioane de oameni au polite pentru case si masini la aceasta companie, care detine 20% din piata asigurarilor auto din Romania.

faliment astra asigurari
faliment astra asigurari

La centrul de constatari daune se fac constatari si se deschid dosare de dauna si cam atat. Aici vin si oamenii nemultumiti, ale caror masini ar fi trebuit sa fie in service pentru reparatii. Astra insa nu mai plateste bani pentru reparatiile facute in baza politelor de raspundere obligatorie auto – RCA.

Sofer: “Am fost respinsi de la service ca nu se mai face nici un fel de plata, cu toata polita CASCO achitata LA ZI pe un an de zile nu se face nici un fel de plata. Nota de constatare trebuia sa intre in service, a fost respinsa din service pe motivul acesta: Astra a trimis comunicat ca nu face nici un fel de plata catre service.”

Anuntul facut de ASTRA nu este o noutate pentru unele service-uri auto.

Maria Cretu, proprietar service auto: “Noi avem de recuperat bani pe cateva dosare, in jur de 20 si ceva de mii de lei, motiv pentru care am deschis proces impotriva lor si n-ar fi primul porces, de fapt n-ar fi primele, c-am mai avut proces cu ASTRA si le-am castigat.”

Datoriile “la zi” ale Astra Asigurari sunt insa mult mai mari.

Misu Negritoiu, presedinte ASF: “Acum, la scadenta curenta, am vazut 70 si ceva, 76 de milioane.”

Autoritatile spun ca nu pot prelua plata daunelor pana cand nu se pronunta si justitia.

Pana atunci cheltuiala va trebui sa fie suportata de catre clienti, fie acestia sa amane reparatiile pana la pronuntarea instantei de judecata asupra falimentului Astra Asigurari pentu a-si putea repara masina intr-un service auto.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.