Asigurare obligatorie cu 20 de euro vs asigurare facultativa ?

Asigurare obligatorie cu 20 de euro vs asigurare facultativa?

Tot mai multi clienti intreaba daca sa cumpere o asigurare obligatorie care costa 20 de euro sau sa isi faca o asigurare facultativa, majoritatea dorind in prima faza asigurarea obligatorie de frica amenzii.

In momentul in care va doriti o asigurare de locuinta este important de stabilit care sunt riscurile pentru care doriti sa va protejati:

● Daca principalele riscuri care va pot afecta sunt cutremurul, alunecarile de teren sau inundatiile pe cale naturala si va este suficienta o suma de 20.000 euro pentru a va cumpara o locuinta asemanatoare cu cea in care locuiti acum, sau daca doriti doar sa scapati de amenda, atunci asigurarea obligatorie PAD este suficienta pentru dumneavoastra.

● Daca in schimb cei 20.000 euro nu va sunt suficienti pentru a cumpara un nou imobil in cazul in care s-a intamplat un cutremur, imobilul dumneavoastra valorand mai mult de 20.000 euro, sau daca doriti sa va protejati impotriva riscurilor de incendiu, explozie, furt, inundatii de la vecini atunci va recomandam ca pe langa asigurare obligatorie sa incheiati si o asigurare facultativa de locuinta.

  • asigurare locuinta
    asigurarea locuintei

    Este important de stiut: conform Legii nr. 243/2013 pentru modificarea si completarea Legii nr. 260/2008 privind asigurarea obligatorie a locuintelor, asiguratorii pot oferi asigurari facultative de locuinta cu fransiza de 20.000 euro pentru riscurile de dezastre naturale (cutremur, inundatii si alunecari de teren). Acest lucru inseamna ca o asigurare facultativa va acoperi riscul de cutremur de la 20.000 euro si pana la suma asigurata trecuta in polita.

    Totusi unii asiguratori aplica si regula proportionalitatii cand vine vorba de subasigurare, penalizand asiguratul daca si-a asigurat imobilul la o suma mai mica decat valoarea reala a imobilului.

    Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurarea de locuinta care ti se potriveste !

    V-am starnit interesul ? Doriti mai multe detalii ? Nu ezistati sa ne contactati:
    contact: 0766.356.258 office@hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.