Urmeaza un cutremur foarte adanc. Sunteti pregatiti ?

Urmeaza un cutremur foarte adanc. Sunteti pregatiti ?

Potrivit domnului Gheorghe Marmureanu, directorul onofiric al Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), Romania urmeaza sa fie “zguduita” de un cutremur puternic, care va afecta mai ales orasele din Moldova, dar se va simti si in orasele din sud-estul tarii. Se spune ca va fi resimtit si la Bucuresti, dar ca nu va produce pagube extraordinar de mari.

Asigurare de locuinta pentru cutremur
Asigurare de locuinta pentru cutremur

“- Siguranta inainte de toate !”

Domnul Marmureanu sustine ca in Romania va avea loc un cutremur de mari proportii, de genul celor produse in anii 1940, si 1802, cu magnitudinea de 7,7 respectiv 7,9 grade pe scara Richter: “Din analizele noastre rezulta ca urmeaza acum un cutremur foarte adanc. Poate sa fie tip 1940 sau tip 1802”. Potrivit informatilor furnizate, un cutremur de pana in 7 grade pe scara Richter nu produce victime si nici pagube materiale: “Putem avea cutremure de pana in 7, am spus-o oricand, cel putin in ultimii cinci-sase ani. Un cutremur poate fi in orice zi, in orice noapte. Eu sunt optimist, putem avea cutremure pana in 7 oricand, dar nu va produce pierderi de vieti omenesti, cum a fost in 1986”, a explicat el.

Intrebarea care se pune este sunteti pregatiti pentru un astfel de cutremur, sau pentru un cutremur care ar putea produce pagube materiale ?.

Cutremur Romania 2013
Asigurare de cutremur pentru locuinta

In ultimele 3 luni s-a observat o crestere a subscrierilor pe asigurarile de locuinte, majoritatea asiguratilor sustinand ca se tem de un eventual cutremur si doresc sa isi protejeze locuintele si bunurile de pret stranse de-a lungul vietii.

De asemenea ar fi important de mentionat ca tot mai multi Romani opteaza pentru o asigurare de locuinta facultativa, pe langa asigurarea obligatorie, protejandu-se si de incendii, explozii, furt si vandalism.

Asigurare de locuinta pentru cutremur
Asigurare de locuinta pentru cutremur

Asigurarea obligatorie costa 20 euro, adica aproximativ 90 de lei pentru un an de asigurare, oferind o despagubire de 20.000 euro in cazul unui cutremur, a unei inundatii sau a alunecarilor de teren.

Asigurarea facultativa a locuintei ofera acoperiri mai mari pentru aceste riscuri, venind in completarea asigurarii facultative, si acoperind riscuri suplimentare cum sunt: inundatiile provocate de apa de conducta, incendii, explozii, furtul din locuinta, vandalismul, raspunderea pe care o aveti fata de vecini, etc.

Unii romani profita de preturile mici practicate de asiguratori la final de an, inainte de adaptarea tarifelor la inflatie, beneficiind in acest fel de o reducere a pretului pe intregul an de asigurare.

Va invit sa vizualizati cateva poze din Bucuresti de la cutremurul din 1977 – click aici

Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurarea de locuinta care ti se potriveste !

V-am starnit interesul ? Doriti mai multe detalii ? Nu ezistati sa ne contactati:
contact: 0766.356.258 office@hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.