Asigurare de sanatate sau abonament medical ?

Asigurare de sanatate sau abonament medical ?

Asigurarea de sanatate fata de un abonament medical privat ofera un numar de beneficii in plus. Dintre acestea cele mai importante ar fi urmatoarele:

  • – acces la o retea de clinici private si la un numar mai mare de medici specialisti
  • – servicii medicale mai complexe si cu acoperirea unor afectiuni grave
  • – costuri mai mici in cazul unei asigurari de sanatate – comparativ cu un abonament medical
  • – deductibilitate fiscala pentru persoane juridice pana la valoarea de 250 euro/anual*
  • – controlul calitatii serviciilor furnizate in cazul asigurarii de sanatate
  • – asigurarile de sanatate beneficiaza de reglementare legislativa, fata de un abonament medical care este reglementat dupa bunul plac al clinicii private.

*Incepand cu 1 ianuarie 2016 asigurarile de sanatate sunt deductibile in limita a 400 euro pe an pentru fiecare angajat. Limita de deductibilitate de 250 euro a fost marita la 400 euro.

asigurare pentru cheltuieli medicale

Asigurarea de sanatate ofera acces la o retea de clinici private si la un numar mai mare de medici specialisti decat un abonament medical. De asemenea daca un anumit medic curant isi schimba locul de munca (clinica privata) prin intermediul abonamentului nu vei mai avea acces la consultatiile acelui medic ci te vei alege cu un nou medic curant.

Serviciile medicale oferite de o asigurare pot completa abonamentul medical oferit de o anumita clinica privata, dar de cele mai multe ori reusesc sa inlocuiasca acel abonament deoarece aceleasi servicii medicale oferite de o asigurare de sanatate vor fi intotdeauna mai ieftine. Explicatia e urmatoarea: In cazul unei asigurari de sanatate nu exista certitudinea ca vei avea o anumita afectiune si ca vei folosi tot ce cuprinde asigurarea; in cazul abonamentului medical, clinica stie ca vei folosi cu siguranta o mare parte din ceea ce iti ofera acel abonament tocmai de aceea se ofera anumite proceduri simple acoperite integral si in cazul procedurilor mai costisitoare ofera doar anumite reduceri de pret.

O asigurare de sanatate acopera cu un cost mic incepand de la afectiuni usoare dar mai ales afectiuni mai grave, care necesita o atentie medicala sporita si care fara asigurare devin foarte costisitoare.

Asigurarea de sanatate fata de un abonament medical ofera o deducere fiscala in cuantum de 250 euro anual pentru fiecare angajat al unei persoane juridice, existand o reglementare legala in acest sens si anume legea nr.95/2006. Legea impune previzionarea riscurilor si constituirea unor rezerve tehnice care sa acopere obligatiile asumate de asigurator fata de clienti. In cazul unui abonament medical nu exista nicio reglementare legala care sa prevada constituirea unei astfel de rezerve tehnice.

Asiguratorul (compania de asigurari) controleaza in permanenta prin medicii specialisti colaboratori calitatea serviciilor medicale furnizate asiguratilor (clientilor). Prin abonament medical, clinica nu este atat de interesata de calitatea serviciilor oferite cat de restrictionarea numarului de servicii medicale accesate.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare de sanatate ?

Am negociat pentru tine cele mai mici preturi

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.