Ce este perioada de asteptare sau fransiza de timp in cazul unei asigurari de sanatate ?

Ce este perioada de asteptare sau fransiza de timp in cazul unei asigurari de sanatate ?

O asigurare de sanatate ofera acoperire din momentul intrarii in vigoare pentru orice eveniment care va avea loc in viitor. Cand spunem eveniment ne referim la evenimente medicale cum ar fi: o imbolnavire, un accident, o durere, un disconfort fizic, etc.

Deoarece o asigurare de sanatate poate acoperi mai multe tipuri de evenimente si fiecare eveniment poate fi acoperit de mai multe clauze, unele dintre aceste evenimente medicale pot fi oferite de asigurator doar dupa trecerea unei anumite perioade de timp de la intrarea in vigoare a politei.

Acest lucru se numeste “perioada de asteptare” sau “fransiza de timp”.

Daca ar fi sa dam un exemplu, unele asigurari de sanatate pot oferi o serie de acoperiri inca din momentul emiterii politei pentru acoperiri cum ar fi: spitalizare, interventii chirurgicale, tratamente, consultatii sau investigatii medicale si analize, insa pentru nastere vor avea o perioada de asteptare intre 10 luni si pana la 24 de luni in functie de asigurator.

fransiza asigurare de sanatate
fransiza asigurare de sanatate

Astfel in cazul unei polite de asigurare de sanatate care are o perioada de asteptare pentru nastere de 10 luni de la emiterea politei, asigurarea va acoperi inca din prima zi toate costurile generate de o imbolnavire care va necesita o internare in spital si o interventie chirurgicala. Insa in cazul unei sarcini care va duce la o nastere care va avea loc inainte de luna a 10-a de la intrarea in vigoare a politei, nasterea nu va fi acoperita datorita perioadei de asteptare.

Perioada de asteptare este perioada de timp de la momentul intrarii in vigoare al politei, in care desi exista obligatia asiguratului de a achita asigurarea, asiguratorul nu ofera acoperire pentru anumite clauze sau evenimente medicale clar definite in cadrul conditiilor de asigurare.

In functie de asigurator si de polita de asigurare de sanatate, perioada de asteptare poate fi aplicata clauzelor precum:
– Nasterea
– Monitorizarea sarcinii
– Control anual preventiv
– Tratament dentar
– Medicamente prescrise pe termen lung
– Afectiuni medicale grave

Cat costa o asigurare de sanatate pentru tine ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de sanatate pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea de sanatate prin consultatii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de sanatate potrivita bugetului si nevoilor tale.

Cere oferta

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.