Asigurare de sanatate pentru studii in strainatate Insurance for Students

Asigurare de sanatate pentru studii in strainatate in America SUA sau Europa – Insurance Passport for Students – IPS

Dupa terminarea liceului aproximativ 5000 de elevi pleaca anual la studii in strainatate, potrivit unui studiu al companiei Educativa.

In Marea Britanie din totalul studentilor un procent de 6,1% dintre studentii straini sunt romani. Marea Britanie / UK nu este insa singura destinatie aleasa pentru studiile in strainatate de catre studentii romani. Olanda, Danemarca, Franta, Elevetia, Italia sunt de asemenea tari in care studentii romani aleg sa mearga pentru studii in strainatate. Unii aleg sa mearga sa studieze chiar si in America – SUA datorita universitatilor de prestigiu de acolo.

Studentilor care aleg sa studieze in strainatate, asiguratorii internationali ofera o gama tot mai variata de asigurari pentru studii in strainatate, asigurari de sanatate pentru strainatate care includ servicii medicale complexe si complete: consultatii, investigatii medicale, analize, tratamente. O asigurare de sanatate pentru studii in Anglia / Marea Britanie acopera inclusiv tratamentele afectiunilor grave, spitalizarea dar si interventiile chirurgicale.

Iata cateva dintre cele mai cunoscute universitati la care elevii isi doresc sa studieze in strainatate: Leeds University Business School si University of Groningen din Olanda, Harvard, Stanford, Cambridge, King’s College London, Imperial College London si University College London.

asigurare de sanatate pentru studii in strainatate 4
asigurare de sanatate pentru studii in strainatate 4

Studentii care aleg sa mearga la facultate in strainatate aleg diferite domenii pentru studiu. Iata care sunt tendintele la nivel european:

Se inregistreaza cresteri la nivel european ale numarului de studenti care aleg sa studieze la Fizica, Cibernetica, Drept si studii juridice dar si la Medicina si Stiine medicale. Exista un interes mai scazut in randul tinerilor care aleg sa studieze Limbile si literaturile europene.

Taxele de studiu sunt zero in Norvegia, Finlanda, Danemarca si Scotia. Taxele de studiu in Franta sunt cuprinse intre 200 euro si 800 euro anual. Taxele de studiu in Germania sunt de maxim 1.200 euro anual. In Olanda taxele de studii sung aproximativ 1.900 euro anual. In Marea Britanie UK pot ajunge pana la 9.000 lire sterline anual, adica aproximativ 13.000 euro pe an.

Ai nevoie de o asigurare de sanatate internationala pentru studii in strainatate ?

Odata cu decizia de a merge la studii in strainatate studentii sau parintii acestora aleg sa incheie o asigurare de sanatate pe perioada studiilor in strainatate indiferent de tara in care aleg sa studieze.

Incheierea unei astfel de asigurari de sanatate pentru studii in strainatate este o decizie importanta luand in considerare costurile la care s-ar putea expune un student pe perioada studiilor.

Cei mai importanti asiguratori internationali ofera asigurari de sanatate cu acoperire internationala care sa acopere consultatiile medicale, investigatiile si tratamentele de care ar putea avea nevoie un student aflat la studii in strainatate.

Este bine ca viitorii studenti sa isi incheie o asigurare de sanatate internationala inca dinainte de a pleca in strainatate, datorita faptului ca vor beneficia de un tarif mai atractiv in tara pentru o astfel de asigurare decat daca aleg sa o incheie ulterior in strainatate in tara in care aleg sa studieze.

Ce acopera o asigurare pentru studii in strainatate ?

Asigurarea de sanatate pentru studii ii acopera pe toata perioada studiilor in cazul in care se imbolnavesc sau in cazul in care sufera un accident si au nevoie de o consultatie medicala, investigatii medicale, analize medicale in strainatate, tratament, spitalizare sau interventii chirurgicale sau alte proceduri medicale.

Costurile de spitalizare in strainatate pentru un student pot fi chiar mai mari de 2000 euro pentru doar cateva zile de spitalizare. Costurile unei interventii chirurgicale depaseste usor 4000 euro. Pentru ca un student aflat la studii in strainatate sa nu fie nevoit sa suporte astfel de cheltuieli este indicat sa isi incheie o asigurare de sanatate cu acoperire internationala pentru studii in strainatate inainte de a pleca din Romania.

In functie de asigurarea aleasa, de pachetul de servicii medicale ales si in functie de asigurator, costul unei astfel de asigurari internationale de sanatate pentru studii incepe de la 50-55 euro lunar dar poate ajunge si la peste 200 euro lunar pentru pachetele complete pentru tari foarte scumpe din punct de vedere al serviciilor medicale (SUA / USA / America).

Cat costa o asigurare de sanatate pentru studii in strainatate ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de sanatate pentru studii pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea internationala de sanatate prin consultatii nostri.

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi o asigurare internationala de sanatate potrivita bugetului si nevoilor tale.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare internationala de sanatate ?

Am negociat pentru tine cele mai mici preturi

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.