Cat de des se gandesc romanii la pensie ?

Cat de des se gandesc romanii la pensie

Conform unui Studiu realizat de ING Pensii in 2014, studiu care a avut obiectivul de a identifica nivelul de informare, intelegere si incredere pe care actualii participanti din Pilonul 2 il au fata de sistem. Studiul a fost desfasurat in mediul online, pe un esantion de 1.000 de persoane, reprezentativ la nivel urban pentru populatia cu varste intre 18 si 45 de ani, care indeplineste criteriile de eligibilitate legale pentru a detine o pensie administrata privat.

pensii private
pensii private

O prima concluzie evidentiata de studiul ING arata faptul ca pentru majoritatea romanilor, Pilonul 2 este singurul instrument financiar prin intermediul caruia economisesc pentru pensie. Chiar si asa, insa, oamenii nu au o imagine clara asupra sistemului de pensii administrate privat si a beneficiilor pe care le ofera acesta. Astfel, 86% dintre respondenti au declarat ca nu economisesc constant pentru pensie prin intermediul altor instrumente financiare, fie pentru ca nu reusesc (62%), fie pentru ca nici nu si-au propus (23%). In aceste conditii, P2 reprezinta pentru cei mai multi romani singura modalitate de economisire cu obiectivul suplimentarii veniturilor la momentul retragerii din activitate.

CERE OFERTA

Interesul scazut al participantilor cu privire la propria pensie privata se poate explica prin prisma unei alte concluzii relevate de studiul ING: in randul publicului roman, exista inca o tendinta evidenta de a “externaliza” responsabilitatea atiunilor necesare pentru a obtine la momentul pensiei un venit adecvat propriilor nevoi. Astfel, unul din doi respondenti in studiul ING Pensii apreciaza ca “altcineva” este principalul responsabil pentru a le asigura veniturile de care vor avea nevoie dupa momentul pensionarii: 37% considera ca principal responsabil Statul, 11% angajatorul iar 3% familia.

In 2060 populatia se va reduce in Romania pana la 17,2 milioane de persoane (de la 21,4 in 2010), din care numai jumatate va mai reprezenta populatie activa (54%). In acelasi timp, sub doua treimi din populatia activa va mai munci si, ca atare, va contribui la bugetul de stat, sustinand un numar tot mai mare de pensionari. In aceste conditii, rata de inlocuire a venitului prin pensie scade accelerat, pentru ca, in 2032 sa ajunga la 24%, de la 36% in prezent.

Sta in puterea ta ca alaturi de HDASIG sa alegi siguranta si linistea deplina la momentul retragerii tale din activitate prin pensia privata facultativa.

Sursa: Studiu ING Pensii

Cat costa o pensie privata pentru a avea un trai decent la varsta pensionarii ?

HDASIG are experienta in gasirea unei pensii private pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa incheie pensia privata facultativa sau pensia privata obligatorie dupa ce primesc informatii detaliate legate de pensiile private prin consultantii nostri.

Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi pensia privata potrivita bugetului si nevoilor tale.

CERE OFERTA

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.