Asigurare de sanatate privata pentru someri, liber profesionisti si casnice

Asigurare de sanatate privata pentru someri, liber profesionisti si casnice

Fiecare cetatean roman, indiferent de varsta pe care o are, de domeniul de activitate sau de nivelul veniturilor, este dator cu plata contributiei pentru sanatate catre Fondul Asigurarilor Sociale de Sanatate, pentru a putea beneficia, in caz de nevoie, in mod gratuit la serciviile medicale din Romania.

Liber profesionistii si chiar si persoanele care nu au venituri sunt obligati sa-si plateasca asigurarea de sanatate. Cei care nu au platit pana acum, dar vor sa intre in legalitate, trebuie sa achite retroactiv contributia pe ultimii cinci ani.

Probabil ca nu ne-am pus niciodata problema unde si cat platim pentru asigurarea de sanatate pentru ca, fiind angajati, salariati sau someri, de fiecare data altcineva platea pentru noi. Pentru orice persoana contributia este de 6.5% din venitul brut sau din salariul minim brut pe economie. In cazul salariatilor, angajatorul este responsabil cu virarea contributiei, insa in cazul somerilor sau al beneficiarilor de alocatii, si al casnicelor contributia se retine o data cu plata drepturilor banesti.

asigurare de sanatate cu spitalizare
asigurare de sanatate cu spitalizare

Persoanele asigurate in sistemul de stat pot sa isi incheie o asigurare de sanatate privata, care le ofera acces la servicii medicale la standarde europene in clinici private.

Exista si persoane scutire de plata contributiei pentru asigurari de sanatate. Categoriile care sunt scutite de la plata contributiei pentru asigurarea de sanatate sunt:

 • Persoanele cu handicap care nu realizeaza venituri din munca
 • Tinerii pana in 26 de ani care nu realizeaza venituri din munca
 • Militarii
 • persoanele aflate in concediu pentru sarcina sau pentru ingrijirea copilului bolnav de pana la 6 ani
 • detinutii sau arestatii preventiv
 • persoanele ale caror drepturi sunt stabilite prin legi speciale (invalizii, eroii si veteranii de razboi, deportatii in strainatate etc.)

Pe langa asigurarea de sanatate oferita de stat exista si serviciile medicale oferite direct de catre clinici prin intermediul abonamentelor medicale, insa o varianta mult mai cautata datorita faptului ca este mai acoperitoare este asigurarea privata de sanatate.

O asigurare privata de sanatate va ofera un pachet complex de servicii medicale intr-o clinica privata sau in cadrul unei retele nationale de spitale si clinici private cum ar fi: asigurare de sanatate in Regina Maria, asigurare de sanatate in Sanador sau asigurare de sanatate in Medlife.

Asigurarea privata de sanatate poate include urmatoarele servicii medicale:

Servicii de ambulatoriu:

 • Control anual preventiv + analize de rutina
 • Consultatii nelimitate medic generalist
 • Consultatii nelimitate medici specialisti
 • Analize si investigatii medicale (analize de laborator, biochimie, hematologie sange, imunologie, microbiologie, radiografii, ecografii, EKG, investigatii oftalmologice, colposcopie, Babes Papanicolau, Uretroscopie, PSA ser, CT – computer tomograf, RMN rezonanta magnetica nucleara, mamografie, osteodesitometrie)
 • Stomatologie
 • Vaccinari
 • Recuperare medicala
 • Transport cu ambulata

Servicii medicale cu internare in spital sau cu spitalizare:

 • Spitalizare
 • Interventii chirurgicale
 • Nastere si cezariana (optionala la unele pachete de asigurare)

Cat costa o asigurare de sanatate care iti ofera acces la servicii medicale decente ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari private de sanatate pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa incheie asigurarea de sanatate dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarile de sanatate prin consultantii nostri.

Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi o asigurare de sanatate sau o asigurare pentru angajati potrivita bugetului si nevoilor tale.

Cere oferta

Related Posts

Comments (4)

Anita Maitland

Multumesc pentru informatii!

Andrei

Sunt liber profesionist si lucrez in domeniul IT ca programator si ma intereseaza o asigurare de sanatate. Puteti sa imi trimiteti o oferta pe mail ?

Andra Baciu

Buna ziua, am fost in concediu de cresterea copilului pana la doi ani (pana in septembrie) si acum nu lucrez. Cum pot sa devin asigurata ? Cum pot cumpara o asigurare de sanatate ?

HDASIG

Puteti opta pentru un abonament medical la o clinica privata sau la o asigurare de sanatate privata cu servicii in mai multe clinici private din Romania

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.