Cand am nevoie de o asigurare

Student | Masina noua | Casatorie | Casa noua | Un copil nou | Schimbare de job | Divort | Pensie

[divider]

Student

 

RCA si CASCO

Daca esti student si ai o masina pe numele tau cele mai multe companii de asigurari vor aprecia ca riscul unui accident la varsta ta este unul destul de mare. Risc mai mare inseamna automat si prime de asigurare mai mari. In acest context, exista companii care s-au orientat spre clientii cu experienta in sofat si cu varsta mai inaintate, dar si alte companii care vad in randul tinerilor o piata destul de importanta. Putem sa te ajutam astfel incat sa gasesti compania care ofera cele mai bune tarife pentru varsta si experienta ta. Te ajutam astfel sa economisesti timp (pentru ca facem acest studiu de piata pentru tine) si bani (pentru ca vei alege cea mai buna oferta din punct de vedere financiar).

Asigurare de viata

Daca pentru asigurarile auto, varsta ta constituie un dezavantaj din punctul de vedere al primelor, nu asa sta situatia si in cazul asigurarilor de viata. De fapt, varsta si sanatatea ta constituie cel mai mare atu al tau. O polita de asigurare de viata incheiata acum, iti da ocazia sa beneficiezi pe termen lung de tarife foarte bune. Acest lucru inseamna ca un contract de calitate incheiat acum va face ca riscul viitor sa fie preluat de companii la un pret stabilit acum, cand riscul (de deces de exemplu) este considerat mic.

Asigurare de sanatate

Sistemul medical romanesc lasa inca de dorit iar oportunitatea de a beneficia de serviciile medicale ale unor clinici private este o noutate pentru Romania. O asigurare de sanatate privata iti pune la dispozitie un plan de servicii medicale de calitate. Si pentru acest tip de asigurare varsta si sanatatea ta vor face ca pretul pe care il platesti sa fie unul scazut.

Pensie privata

Tineretea este un atu si daca te gandesti sa strangi din timp bani pentru pensie. Desi momentul pensionarii poate parea foarte indepartat, timpul lung pana atunci inseamna ca efortul pe care il vei face va fi foarte mic.

[divider_top]

Masina noua

 

Asigurarea RCA

Daca ti-ai cumparat o masina stii cu siguranta ca trebuie sa faci o asigurare de raspundere civila. Ea este obligatorie si este important sa faci o comparatie a tarifelor astfel incat sa platesti cea mai mica suma.

Asigurarea CASCO

Pentru a avea o siguranta in plus, este bine sa achizitionezi si o polita Casco. Ea iti permite sa fii despagubit si in cazul in care tu esti cel vinovat de producerea respectivului accident.

Trebuie sa fii insa atent nu numai la pret, dar si la limitele si clauzele de acoperire, la excluderi, fransize, dar si la soliditatea si promptitudinea asiguratorului.

Te putem ajuta sa compari produse similare, sa te orientezi spre compania care ofera tarifele cele mai bine conform varstei, experientei si necesitatilor tale.

Asigurarea de accidente asupra persoanelor din masina.

Un accident rutier poate avea drept consecinta si ranirea pasagerilor. Pentru a permite acestora sa beneficieze de o suma de bani in cazul unei accidentari mai grave, sau chiar o sustinere familiei in caz de deces, poti sa alegi si o acoperire de accidente ale persoanelor aflate in masina.

[divider_top]

Casatorie

 

Iubire, casatorie, siguranta.

Casatoria este un moment important in viata oricarui om. La fel de important ca evenimentul in sine este si siguranta ca acoperirea pe care o asigurare ti-o ofera este suficient de mare si de adaptata noii tale situatii. Verifica-ti asadar asigurarea de viata, cea de masina si incearca sa-ti protejezi si casa pentru problemele ce pot aparea.

Asigurare de viata.

Aceasta ar trebui sa fie primul lucru la care sa te gandesti in momentul casatoriei. Ea este o polita facuta din dragoste pentru partener si este cu atat mai necesara cu cat exista persoane ce depind financiar de tine. Scopul ei este acela ca partenerul sa treaca mai usor din punct de vedere financiar peste pierderea nedorita a sotului/sotiei. Este cu atat mai importanta cu cat exista credite sau alte datorii contractate impreuna. Daca te gandesti sa ai copii sau sa-ti cumperi o casa prin credit, este de asemenea important sa iei in calcul o asigurare de viata.

Asigurarea de sanatate.

In doi, momentele grele cum ar fi un accident, o boala, o fractura, sunt mai usor de trecut. Ele au insa consecinte financiar asupra situatiei amandurora. A asigura aceste eveniment inseamna ca in cazul in care ele se intampla, familia ta sa fie ajutatata de compania de asigurari cu o suma care sa compenseze pierderile financiare si sa ajute la recupererea ta rapida.

Renta de studii pentru copil.

Daca planificati sa aveti un copil este bine sa luati in considerare si o renta de studii pentru acesta. Sigur, ea va putea fi incheiata in momentul nasterii sale, dar informatiile pe care le poti obtine, te vor ajuta sa intelegi si sa iei in calcul din timp si acest lucru important.

Asigurarea de casa.

Momentul intemerii unei familii, face din casa in care locuiti un loc special, si lucrurile importante trebuiesc puse sub protectie. Pentru a evita plata unei sume mari de bani in cazul in care se intampla un accident, casa ta poate fi asigurata impotriva tuturor evenimentelor ca incendiu, cutremur, inundatie, furt. Lasa compania de asigurari sa plateasca pentru eventuale pagube asupra casei tale.

[divider_top]

Casa noua

 

Protectia caminului in care locuiesti, fie ca l-ai achitat deja, fie care urmeaza sa returnezi un credit pe termen lung, este un aspect important pe care trebuie sa-l iei in calcul. Ca orice investitie, ea trebuie protejata de incendii, inundatii sau alte probleme. Sigur, asigurarea nu poate sa impiedice aceste evenimente, dar poate sa plateasca in locul tau reparatiile, astfel incat viata ta si a familiei tale sa nu sufere. Si nici bugetul tau. Da-ne asadar ocazia sa-ti propunem o asigurare de casa care sa ti se potriveasca.

[divider_top]

Un copil nou

 

Cand in familia ta apare un nou membru este foarte important sa verifici daca ea este protejata foarte bine din 3 puncte de vedere: asigurarea de viata (cu variantele speciale pentru copil) asigurarea de masina si asigurarea de casa.

Asigurarea de viata. Atunci cand ti se naste cu un copil este foarte important ca acoperirea ta de pe asigurarea de viata sa fie mai mare. Acest lucru trebuie sa se intample pentru ca rolul tau in viata familiei tale a devenit mai mare o data cu nasterea unui copil.

Daca nu ai deja o asigurarea de viata, poti sa iti alegi o companie fiind atent la aspecte precum soliditatea financiara, calitatea generala a serviciilor sau pretul pentru acoperirile pe care ti le ofera. Fii atent si la pret, dar nu lasa ca acest lucru sa fie singurul criteriu, important fiind ca polita de viata pe care o alegi sa ti se potriveasca si sa-ti furnizeze acoperirea si caracteristicile de care ai nevoie.

Sunt mai multe intrebari la care trebuie sa cauti raspuns pentru a-ti putea face o asigurare de viata. Iata cateva:

Care sunt planurile tale financiare?

Care este venitul tau?

Cat de mare este familia ta?

Ce cheltuieli ai?

Vrei sa ai doar acoperire financiara in caz de evenimente neplacute sau vrei si sa strangi niste bani?

Raspunsul la aceste intrebari te pot conduce spre o decizie folositoare.

Cresterea unui copil sau a mai multora, creaza niste cheltuieli financiare pe termen lung, care o data cu trecerea anilor cresc. Pentru a fi sigur ca educatie copilului tau este pusa la adapost de eventuale evenimente neplacute din viata ta, intereseaza-te de tipurile de polite speciale pentru copii. Ele au cateva caracteristici diferite de cele traditionale, care iti pot fi de mare ajutor, si care nu reprezinta altceva decat o dovada de dragoste neconditionata fata de copilul tau.

Esti tanar si sanatos deci achizitionarea unei asigurari de viata te va costa putin acum, si este cu atat mai importanta cu cat exista persoane care depind de tine.

Asigurarea masinii (polita CASCO) devine si ea mai importanta in acest moment. Acest lucru se intampla fiindca nasterea unui copil face ca momentele dificile pe care o cheltuiala neplanificata dupa un accident sa aiba repercursiuni si asupra copilului.

Asigurea casei in care locuiti este si ea importanta din acelasi motiv ca si asigurarea CASCO. Este important ca pretul repararii casei tale in urma unui accident sa nu-ti afecteze bugetul. Exact acest lucru face o asigurarea de casa.

[divider_top]

Schimbare de job

 

Asigurare de viata si de pensie.

Obtinerea unei slujbe noi poate insemna modificari importante in salariul tau. Cu cat castigi mai mult cu atat familia ta depinde mai mult de venitul tau. Trebuie deci sa-l protejezi si sa adaptezi asigurarea ta de viata, in functie de evolutia salariului. Poti sa iei in calcul de asemenea si cresterea acoperirii pentru diferite riscuri: fracturi, arsuri, interventii chirugicale, invalidate sau sa cresti sumele asigurate pentru riscurile pe care le ai deja acoperite.

Banii pe care ii strangi pentru pensionare trebuie sa fie si ei mai multi pentru ca, o data cu cresterea veniturilor, standardul de viata pe care trebuie sa ti-l pastrezi dupa momentul pensionarii este mai ridicat. De obicei, este bine sa stabilesti un procent din venitul tau pe care sa-l economisesti in fiecare luna. Cresterea venitului tau va insemna astfel o crestere automata in termeni reali si a sumei economisite.

Asigurarea de sanatate.

Daca ai o astfel de polita pentru servicii medicale, ia in calcul posibilitaea de a trece intr-o acoperire suplimentara. Intreaba de asemenea la noul tau loc de munca daca pachetul salarial include servicii medicale la o clinica privata. Ar fi niste bani irositi daca ai avea acoperita aceleasi servicii. Polita ta individuala poate veni in completarea celei pe care o ai de la serviciu, care de obicei include niste servicii minime.

RCA si CASCO

Ca si pana acum, ai cu siguranta nevoie de preturi corecte pentru serviciile si avantajele de care beneficiezi prin aceste tipuri de polite Auto. Putem sa te ajutam pentru a lua cea mai buna decizie, sa ai deci grija de banii tai.

[divider_top]

Divort

 

Pentru ca destul de multe cupluri se despart, divortul este o realitatea neplacuta pentru multi dintre noi. Momentul are destul de multe implicatii in planul asigurarilor pentru pensie, viata si sanatate.

Asigurarea de viata pentru un cuplu casatorit inseamna de cele mai multe ori ca beneficiarul in caz de deces este de obicei partenerul sau copiii. Cand casnicia inceteaza, de cele mai multe ori se are in vedere schimbarea unuia dintre beneficiari sau macar micsorarea procentului din suma asigurata care ii revina acestuia. Copilul, daca el exista, trebuie sa primeasca in acest caz cea mai mare din suma asigurata in caz de deces(suma va reveni insa parintelui ce ramane in viata, pana cand copilul devine major).

Divortul este din pacate o realitate. Aceasta situatie neplacuta din punct de vedere emotional are si destul de munte aspecte financiare. Impartirea averii, a datoriilor dar si a politelor de asigurare pot avea aspecte legale diferite. De exemplu, este foarte bine de stiut ca banii stransi de tine intr-o polita de asigurare de viata nu se vor supune partajului. Asigurarea de viata este asadar un mecanism care iti poate garanta ca banii pe care ii strangi pentru pensie, raman ai tai in cazul unui divort.

Economisirea pentru pensie este si ea afectata, in cazul in care ea fost facuta ca sa acopere necesitatile financiare ale amandurora. Daca insa ai optat pentru programe financiare separate, este de preferat se reanalizezi protectia si economisirea pe care o faci, pentru a fi sigur ca faci ceea ce trebuie pentru viitorul tau.

[divider_top]

Pensie

 

Iesirea la pensie poate insemna de multe ori o regandire a felului in care ne gestionam banii. Pensia de la stat si acumularile individuale pe care le-ai facut te vor ajuta sa-ti pastrezi un standard de viata decent. Fiecare cheltuiala pe care o ai trebuie sa ia in calcul faptul ca veniturile tale sunt ceva mai mici decat atunci cand lucrai. Trebuie deci sa faci o alegere buna, pentru a nu cheltui mai multi bani decat trebuie.

Unele companii de asigurare au reduceri semnificative pentru pensionari, pentru aproape toate tipurile de polite. Trebuie insa sa stii care companie are cea mai buna oferta pentru tine, si pentru a face acest lucru trebuie sa primesti oferte de la fiecare.

Iata ce tipuri de asigurare credem ca ai nevoie in acest moment al vietii tale.

Asigurarea RCA. Este obligatorie, deci circuland cu masina trebuie sa o ai. Important pentru o astfel de polita este asiguratorul si pretul, deci va trebui sa te orientezi catre o companie care are tarife foarte bune pentru grupa ta de varsta. Putem sa cautam pentru tine acea companie care sa-ti ofere cel mai bun pret.
[divider_top]

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.