Asigurare de deces din orice cauza sau asigurare de deces din accident?

Asigurare de deces din orice cauza sau asigurare de deces din accident?

O intrebare frecvent intalnita in randul clientilor este daca au nevoie sa cumpere o asigurare de viata care sa acopere decesul din orice cauza sau daca e suficient sa aiba o asigurare de viata care sa acopere decesul din accident, si care e diferenta dintre aceste doua acoperiri ?

Raspunsul este dat de nivelul acoperirii si de bugetul pe care il poate aloca clientul pentru o asigurare de viata.

Asigurarea de viata care acopera decesul din orice cauza, adica inclusiv decesul pe cale naturala, ca urmare a unei imbolnaviri, acopera inclsuiv si decesul din accident. Acest tip de asigurare acopera decesul din aproape orice cauza, cu exceptia celor prevazute in conditiile contractuale la capitolul “excluderi”. Este o asigurare acoperitoare, cu un cost mai mare decat cel al unei asigurari care acopera doar decesul ca urmare a unui accident.

Asigurare de deces din orice cauza sau asigurare de deces din accident ?
Asigurare de deces din orice cauza sau asigurare de deces din accident ?

Asigurarea de viata care acopera decesul din accident, este o asigurare care are un cost multmai redus decat al celei care acopera riscul de deces din orice cauza. Acest lucru se intampla deoarece singurul risc acoperit de aceasta asigurare de viata este decesul care are loc in urma unui accident, fie ca vorbim de un accident de circulatie, un accident de munca sau un accident care nu este nici rutier si nici de munca ci de alta natura (ex. moartea cauzata de alunecarea pe scari).

Un avantaj major pe care il are o asigurare de viata care acopera decesul din orice cauza este acela ca aceasta asigurare se incheie pe o perioada mai lunga de 1 an de zile, asigurarea, conditiile contractuale si costul ramanand aceleasi pe toata perioada pe care se incheie asigurarea. Un alt avantaj este si acela ca daca se decide incheierea unei asigurari de viata “din orice cauza” asigurarea va ramane aceeasi chiar si daca persoana asigurata se va imbolnavi pe parcursul perioadei asigurate, asiguratorul neputand sa ii mareasca costul asigurarii sau sa ii micsoreze perioada pe care este asigurat, fiind obligat sa il asigure pana la finalul contractului.

Spre deosebire de o asigurare de viata “din orice cauza” asigurarea de deces din accident se incheie pe o perioada de 1 an, fiind posibila reinnoirea ei an de an, la costul pe care il practica asiguratorul in acel an. Daca pe parcurs asiguratul sufera o imbolnavire si decide ca si-ar dori o asigurare care sa ii acopere si decesul cauzat de acea boala, ar putea avea neplacuta surpriza de a afla ca nu mai poate incheia o asigurare din cauza ca prezinta un risc prea mare pentru asigurator, si nu mai poate fi asigurat, devenind astfel “neasigurabil”.

Acesta este un aspect deosebit de important, care trebuie luat in calcul atunci cand decizi sa inchei o asigurare de viata si sa ii protejezi pe cei dragi.

Va recomandam sa luati in calcul incheierea unei asigurari de viata care sa acopere decesul din orice cauza, cu conditia ca aceasta asigurare sa se incadreze in bugetul stabilit de dumneaovastra, sa aiba un cost suportabil si sa poata fi sustinuta pe intreaga perioada asigurata. Daca in schimb bugetul nu va permite si este foarte limitat va recomandam sa va orientati spre o asigurare de viata care sa acopere cel putin riscul de deces din accident, deoarece “o asigurare mai putin acoperitoare e mai buna decat nicio asigurare”.

In cazul in care vrei sa vezi care este costul unei asigurari de viata si ce inseamna, iti stam la dispozitie prin consultantii nostrii cu experienta in domeniu care iti pot oferi toate detaliile de care ai nevoie.

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

sau

Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurarea de viata care ti se potriveste !

Click aici pentru ofera personalizata !

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.