Cine poate fi desemnat beneficiar pe asigurarea mea de viata ?

Cine poate fi desemnat beneficiar pe asigurarea mea de viata ?

Cei care au incheiat si cei care se hotarasc sa incheie o asigurare de viata isi pun aceasta intrebare: Pe cine pot desemna beneficiar al asigurarii de viata ?

Asiguratul, adica dumneavoastra sunteti singura persoana in masura sa decida cine anume poate incasa suma asigurata trecuta in polita in cazul decesului dumneavoastra.

De asemenea este bine de stiut ca sunteti singura persoana care poate schimba beneficiarul oricand pe perioada asigurata, adica in orice moment, procedura fiind foarte simpla prin completarea unui formular de schimbare sau desemnare al beneficiarului pe asigurarea de viata.

Beneficiarul nu poate fi desemnat de catre compania de asigurari sau de catre consultantul dumneavoastra.

Asigurare de viata pentru credit
Asigurare de viata pentru credit

In cazul in care nu sunteti hotarat pe cine sa treceti ca beneficiar pe asigurarea de viata, puteti sa nu completati nimic la acea rubrica si atunci in cauzl unui deces beneficiarul va fi desemnat conform procedurii legale.

Conform procedurii legale inseamna ca in urma procedurii de succesiune, beneficiarii dumneavoastra legali de exemplu sotia, copii, parintii, vor beneficia de asigurarea de viata conform cotei parti cuvenite ca mostenitor.

Cel mai indicat este sa desemnati o persoana anume sau mai multe persoane care sa beneficieze de asigurarea dumneavoastra de viata. Spun acest lucru din doua motive:
– Procedura de incasare a banilor de catre beneficiar / benficiari va fi mult mai rapida deoarece nu va depinde de proceudura de succesiune
– Puteti decide dupa bunul plac ce procent va reveni fiecarui beneficiar / fiecarui membru al familiei (ex. 50% sotia, 50% copilul).

In cazul in care ati desemnat un singur beneficiar pe polita dumneavoastra de viata si acesta decedeaza inainte de a-si incasa suma asigurata, cei care vor incasa banii nu sunt beneficiarii dvs. legali ci beneficiarii legali ai beneficiarului desemnat de dumneavoastra.

Exemplu: Domnul Popescu este casatorit cu doamna Popescu dar desemneaza ca unic beneficiar pe asigurarea lui de viata un coleg de munca, pe nume Ionescu. Domnul Ionescu este si el casatorit cu doamna Ionescu. In urma unui accident la locul de munca decedeaza atat domnul Popescu cat si domnul Ionescu. In urma decesului domnului Popescu, deoarece domnul Ionescu era beneficiar pe polita domnului Popescu, acesta nu poate incasa asigurare, familia domnului Ionescu devine beneficiar.

Cere oferta

In cazul in care incheiati aceasta asigurare pentru un credit si banca va cere sa incheiati o asigurare de viata cesionata in favoarea bancii, puteti decide ca singurul beneficiar al asigurarii sa fie banca cu un procent de 100%.

Puteti decide sa incheiati o asigurare de viata pe o suma mai mare decat va solicita banca, desemnand beneficiar banca doar pe suma ceruta de banca, de restul sumei putand beneficia familia in cazul unui deces.

Sfatul nostru este sa discutati cu consultant de asigurari de viata, deoarece veti obtine informatii detaliate despre optinile pe care le aveti atunci cand doriti sa desemnati sau sa modificati beneficiarii pe o asigurare de viata.

Cat costa o asigurare de viata pentru tine ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de viata pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea de viata prin consultatii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de viata potrivita bugetului si nevoilor tale.

Cere oferta

Related Posts

Comments (4)

Mirela Osadici

Buna ziua, daca beneficiarul nu stie de polita de asigurare de viata, cum poate intra in posesia sumei asigurate, in cazul decesului asiguratului? Polita este gasita in sistem si apare in cazul succesiunii?

In calitate de mostenitor, pe baza certificatului de mostenitor va puteti adresa asiguratorului care a emis polita de asigurare si el va va vira suma in contul dumneavoastra ca beneficiar, sau in conturile beneficiarilor daca sunt mai multi.

Elena

Buna ziua!
Am cesionat asigurarea de viața (plan de investiții) bancii “ aceasta devenind beneficiar IN CAZ DE DECES.
La aniversare,asiguratorul îmi spune ca îmi trebuie acordul băncii sa mi returneze banii.
cum fac sa îmi recuperez banii plătiți 20 de ani?
Multumesc!

Buna ziua, cine este asiguratorul de viata de la care ati achizitionat asigurarea de viata ? Cum anume se numeste produsul de asigurare ?
In mod normal la orice asigurator, chiar daca ati cesionat polita ar trebui sa puteti solicita asiguratorului sa modifice cesiunea conform solicitarii dumneavoastra. Cand un client incheie o asigurare de viata cu investitii care are si o componenta de protectie in caz de deces, de obicei se solicita asiguratorului sa cesioneze bancii sau creditorului doar acoperirea in caz de deces. In cazul in care aveti nevoie de mai multe detalii va rog sa ne contactati folosind pagina de contact si va vom raspunde imediat.

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.