Asigurare de Pensie sau Pensie privata (Pilonul III)

Asigurare de Pensie sau Pensie privata (Pilonul III)

Astazi va voi oferi cateva informatii care sa va ajute sa alegeti intre aceste doua solutii pe care le aveti in momentul de fata pentru momentul pensionarii:
– Asigurarea de pensie (asigurare privata de pensie cu asigurare de viata inclusa)
– Pensia privata facultativa (Pilonul III)

asigurare de pensie
asigurare pensie

Asigurarea de pensie
Asigurarea de pensie va ofera posibilitatea sa alegeti suma pe care doriti sa o economisiti si durata de timp. Implicit vi se ofera posibilitatea sa alegeti varsta la care doriti sa primiti indemnizatia de asigurare.

Asigurarea de pensie va ofera un randament garantat pe toata durata economisirii(dobanda fixa garantata). Suma economisita si randamentul garantat va fi in functie de varsta dumneavoastra actuala si in functie de durata pe care alegeti sa economisiti.

Un alt avantaj este ca la finalul perioadei nu aveti impozit pe suma pe care o veti primi, deoarece nu exista impozit pe indemnizatiile de asigurare in Romania.

Un alt mare avantaj este faptul ca daca atasam clauza de “scutire de la plata in caz de invaliditate” puteti fi scutit de la plata in cazul unei invaliditati, compania de asigurari platind in locul dumneavoastra, suma pe care o veti primi la final ramanand neschimbata.

Ca orice solutie si asigurarea de pensie are anumite dezavantaje cum ar fi faptul ca nu puteti face pauze de la plata pe perioada de economisire aleasa. Un alt mic dezavantaj este faptul ca acest tip de asigurare nu beneficiaza de deductibilitate fiscala.

Pensia privata facultativa (Pilonul III)
Pensia privata va ofera posibilitatea de a alege suma pe care doriti sa o economisiti, suma minima fiind de 50 de lei lunar. Nu puteti alege durata de economisire, aceasta fiind stabilita de catre CSSPP, si anume varsta minima de a primi pensia privata este la implinirea varstei de 60 de ani.

Desi puteti alege fondul de pensie privata, gradul de risc al acestuia, redus /mediu/ridicat, nu vi se ofera un randament garantat (vi se arata doar un istoric al evolutiei acelui fond).

Spre deosebire de asigurarea de pensie, pensia privata facultativa beneficiaza de deductibilitate fiscala totala in cuantum de 400 de euro din partea angajatorului si respectiv 400 de euro din partea angajatului.

Pe parcursul perioadei de economisire puteti beneficia de “pauze” atunci cand doriti, fara a pierde suma acumlata pana in acel moment in fondul dumneavoastra individual de pensie.

Pensia privata facultativa nu poate beneficia de “scutire de la plata in caz de invaliditate”, in cazul unei unei invaliditati sau al unui deces dumneavoastra respectiv beneficiarii dumneavoastra vor beneficia de suma acumulata pana in acel moment.

Suntem alaturi de tine daca iti doresti un plan de pensii, sau daca vrei sa vezi cat te-ar costa o astfel de asigurare privata de pensie.

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro
sau

Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurarea de pensie care ti se potriveste !

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.