E pe bune: Astra Asigurari a cumparat AXA

Astra Asigurari a cumparat AXA

Este pentru prima data cand o companie Romaneasca de asigurari cumpara o companie straina. Grupul strain AXA a decis sa vanda operatiunile din Romania catre Astra Asigurari, compania detinuta de Dan Adamescu, partile convenind sa nu dezvaluie conditiile si termenii acestei tranzactii.

“AXA a anuntat astazi incheierea unui acord cu Astra Asigurari pentru vanzarea operatiunilor sale de programe de si economisire, precum si iesirea de pe piata din Romania. Partile au convenit sa nu dezvaluie termenii si conditiile acestei tranzactii.” se arata intr-un comunicat transmis de AXA, citat de Mediafax.

AXA Asigurari
Axa Asigurari

Preluarea filialei locale a AXA Asigurari de catre ASTRA, cea mai mare companie de asigurari din Romania este o miscare importanta reprezentant totodata o premiera. In ultimii 23 de ani e pentru prima data in piata romaneasca cand un asigurator cu capital strain este preluat de o companie cu capital romanesc.

AXA a intrat in Romania la finalul anului 2009 cand a preluat divizia de a Omniasig de la VIG (Vienna Insurance Group).

In cei 3 ani AXA a reusit sa “redefineasca standardele in asigurari de viata” in Romania, contribuind la educarea pietei. In urma unei analize atente a nevoilor clientilor facuta cu ajutorul consultantilor, a reusit sa ofere solutii bazate pe nevoia clientilor.

Se preconizeaza ca Astra Asigurari va prelua si va mentine contractele de in conditiile in care au fost incheiate de catre asigurati cu asiguratorul AXA Asigurari.

Activul tinta: veniturile din prime subscrise ale AXA Life Insurance Romania au crescut anul trecut cu 31%, de la 24,8 milipane de lei in 2011 la 32,5 milioane de lei in 2012, potrivit datelor transmise anterior de AXA. Compania a incheiat anul 2012 cu pierderi de 43 milioane de lei (aproximativ 10 milioane de euro) in crestere cu 11% fata de anul 2011.

Suntem alaturi de tine daca iti doresti sa aflii mai multe detalii despre acest subiect si despre cum te poate afecta daca ai incheiat deja o asigurare de viata. Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

sau

Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurarea de viata care ti se potriveste !

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.