Ceri oferte mai multor brokeri pentru a primi cea mai buna asigurare de sanatate ?

Ceri oferte mai multor brokeri pentru a primi cea mai buna asigurare de sanatate ?

Un broker de asigurari de sanatate este un intermediar care are la indemana produsele mai multor companii de asigurari de sanatate.

Desi la prima vedere o idee ingenioasa ar fi sa ceri oferte de asigurari de sanatate din partea mai multor brokeri de asigurare, s-ar putea ca in final sa realizezi ca acest “avantaj” s-a intors impotriva ta atunci cand iti vei dori sa negociezi oferta in pasul final.

Unii clienti aleg sa ceara oferte de asigurari de sanatate prin intermediul mai multor brokeri de asigurari pe principiul ca fiecare broker se va lupta sa ii ofere cel mai bun produs, pentru a castiga clientul; sau ca in cazul in care toti brokerii vor oferi acelasi produs sau aceeasi oferta, unul dintre ei va oferi produsul la un pret mai scazut.

In primul rand trebuie sa intelegi faptul ca numarul companiilor de asigurare este limitat in piata, adica exista un numar limitat, finit de asiguratori care iti pot da o oferta de asigurare de sanatate. Chiar daca vei cere o oferta prin intermediul unui broker, acea oferta va fi vanduta efectiv de catre asiguratorul care va prelua riscul. Brokerul are dreptul sa iti prezinte o oferta doar prin intermediul unui mandat de reprezentare, prin intermediul caruia iti poate reprezenta interesele in fata unui asigurator. Prin intermediul acelui mandat poate cere o oferta in numele tau si ulterior in functie de interesele tale poate negocia cu asiguratorul acea oferta, astfel incat tu sa obtii cea mai buna acoperire la un pret cat mai mic.

brokeri asigurari sanatate
brokeri asigurari sanatate

Este ilegal ca o persoana fizica sau juridica sa delege mai multi brokeri prin intermediul unui mandat multiplu de brokeraj. Totusi in cazul in care un asigurator primeste mandate de reprezentare pentru acelasi client din partea mai multor brokeri, este obligat sa ofere aceeasi oferta de asigurare de sanatate tuturor brokerilor.

Acest lucru inseamna ca in final indiferent prin cati brokeri vei fi cerut ofera de asigurare de sanatate, vei primi aceeasi oferta din partea mai multor brokeri care reprezinta aceleasi companii de asigurari de sanatate. Dezavantajul tau este ca in acel moment datorita faptului ca i-ai aratat asiguratorului interesul crescut fata de produsul de asigurare de sanatate, prin faptul ca ai cerut aceeasi oferta prin mai multi brokeri, puterea ta de negociere a ofertei. Altfel spus puterea de negociere a fiecarui broker scade proportional cu numarul brokerilor catre care ai ales sa dai mandat.

Daca iti doresti totusi sa ceri o oferta de asigurare prin intermediul mai multor brokeri de asigurari de sanatate te sfatuim sa urmezi una dintre urmatoarele 2 situatii:

Situatia 1:
Alege un numar de brokeri prin intermediul carora ai dori sa ceri o oferta si cere fiecaruia dintre ei sa-ti prezinte ce servicii aditionale iti poate oferi pe langa obtinerea unei oferte, inainte de a cere efectiv oferta. Vei face in acest fel o segregare a principalilor brokeri si iti va fi mai usor sa alegi un broker in functie de serviciile pe care ti le ofera. Tine cont totodata de vechimea pe care o are, de clientii pe care ii are in portofoliu si de reputatia pe care o are in piata de asigurari de sanatate.

Dupa ce ai primit o prezentare a serviciilor pe care ti le pot oferi principalii brokeri, alege un singur broker si cere oferta prin intermediul lui. Vei obtine cu siguranta o oferta de asigurare de sanatate din partea unui broker care iti va oferi si servicii conexe, asistenta post-vanzare, consultana la momentul achizitionarii politei, compararea ofertelor si conditiilor contractuale ale asiguratorilor alesi de tine, astfel incat vei obtine o asigurare de sanatate de calitate care sa acopere serviciile de care ai nevoie.

Situatia 2:
Daca totusi tii neaparat sa ceri oferta prin intermediul mai multor brokeri de asigurare de sanatate te sfatuim sa imparti asiguratorii intre cei 2 brokeri si sa oferi mandat exclusiv de reprezentare pentru anumiti asigurator fiecarui broker. Astfel daca sa spunem ca doresti sa obtii oferte cat mai obiective din partea celor 6 companii de asigurari de sanatate existente in piata, sfatul nostru este sa oferi mandat exclusiv de reprezentare pentru 3 companii de asigurare unui broker si pentru celelalte 3 companii de asigurare celuilalt broker.

In acest fel fiecare dintre brokeri se va lupta sa scoata in evidenta beneficiile si oferta cea mai competitiva comparand ofertele si conditiile contractuale ale asiguratorilor de la care a fost imputernicit sa obtina o oferta pentru tine.
Desi nu vei scoate in evidenta serviciile conexe pe care ti le poate oferi brokerul de asigurari de sanatate, ai sanse foarte mari sa obtii o oferta obiectiva la un pret cat mai scazut. Poti cere ulterior brokerului sa iti prezinte si serviciile pe care ti le poate oferi, insa in acel moment interesul lui de a veni cu un “plus valoare” s-ar putea sa fie unu mai scazut decat cel din “situatia 1”.

Sfatul nostru este sa testezi modelele de mai sus si cu siguranta vei obtine oferte de asigurari de sanatate cu acoperiri mai generoase, prezentate intr-un mod obiectiv si la un pret optim, putand astfel sa iei o decizie legata de produsul de asigurare de sanatate care ti se potriveste cel mai bine.

Cat costa o asigurare de sanatate pentru tine ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de sanatate pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea de sanatate prin consultatii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de sanatate potrivita bugetului si nevoilor tale.

Cere oferta

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.