Daca studiez in strainatate am nevoie de asigurare de sanatate privata pentru studii ?

Daca studiez in strainatate am nevoie de asigurare de sanatate privata pentru studii ?

Studentii care aleg sa studieze in strainatate in tari precum: Marea Britanie, Italia, Elvetia, Germania, Danemarca, Danemarca, Olanda, Irlanda, Norvegia sau in Statele Unite ale Americii ar fi indicat sa includa in bugetul de cheltuieli si costul unei asigurari de sanatate pentru studii in strainatate.

Desi in Europa exista cardul european de sanatate care acopera o serie de consultatii si investigatii, specialistii in materie recomanda incheierea unei asigurari private de sanatate pe perioada studiilor in strainatate pentru ca orice imbolnavire sau orice alt eveniment medical neprevazut sa nu provoace cheltuieli medicale care ar putea fi greu de suportat din buzunarul propriu. Ne referim aici la cazul in care ca urmare a unei imbolnaviri este necesara o spitalizare in strainatate sau o interventie chirurgicala dar si un tratament al unei afectiuni medicale aparute pe perioada studiilor.

asigurare de sanatate pentru studii in strainatate
asigurare de sanatate pentru studii in strainatate

Iata cateva informatii utile pentru studentii care au decis sa studieze in strainatate:

Taxele de scolarizare:

In Marea Britanie, guvernul britanic oferă posibilitatea tuturor studenţilor din ţările membre UE să acceseze un împrumut care acoperă integral taxa de studii. Demersurile se realizează în primăvara anului dinaintea începerii studiilor şi constau în completarea unui formular dedicat. Împrumutul urmează să fie returnat după finalizarea studiilor, în baza termenilor contractuali referitori la veniturile clientului şi dobânzile aplicate sumei datorate, pe o perioadă de maxim 30 de ani.

In Anglia, taxele de scolarizare sunt cuprinse intre 7.500 si 9.000 de lire sterline anual.

Costul unei asigurari de sanatate pentru studii in Marea Britanie il poti afla cerand o oferta personalizata chiar acum:

Cere oferta

In Olanda, guvernul olandez oferă posibilitatea tuturor studenţilor din ţările membre UE să acceseze un împrumut care acoperă integral taxa de studii. Demersurile se realizează numai după sosirea la universitate în Olanda, dacă studentul îşi deschide un cont într-o bancă olandeză şi face dovada rezidenţei pe teritoriul Olandei. Împrumutul va fi returnat după finalizarea studiilor în baza termenilor contractuali referitori la veniturile clientului şi dobânzile aplicate sumei datorate.
In Danemarca nu se percepe taxa de şcolarizare pentru studenţii din ţările membre UE.

Costul unei asigurari de sanatate pentru studii in Danemarca il poti afla cerand o oferta personalizata chiar acum:

Cere oferta

In Scotia si Irlanda de Nord, depunerea timpurie a dosarelor de candidatura este o cerinta, a afirmat Svetlan Danev. Potrivit acestuia, studentii romani pot studia gratuit in Scotia, unde taxele de scolarizare sunt intre 3.500 si 4.000 de lire pe an.

Costul asigurarii de sanatate pentru studii in strainatate:
In functie de tara in care alegi sa studiezi in strainatate dar si in functie de varsta candidatului, costul unei asigurari de sanatate incepe de la aproximativ 50 euro/luna.

Un astfel de pachet medical va acoperi eventuale imbolnaviri, tratamentele precum si costurile de spitalizare si cele ale unei interventii chirurgicale.

O asigurare de sanatate pentru studii in europa care acopera si partea de ambulatoriu, numita si “outpatient cover”, acopera si costul consultatiilor la un medic generalist sau specialist, investigatiile medicale generale sau avansate, analize precum si tratamentele care nu necesita internare in spital.

Costul unei asigurari de sanatate pentru studii in strainatate cu acoperire completa incepe de la 95 euro/luna, putand costa si mai mult in functie de tara in care studiezi.

Rata de angajare:
Conform unui studiu Eurostat, rata de angajare a celor care au studii in strainatate este peste 83%. In functie de facultate, angajabilitatea poate fi chiar 100% (cum e la Royal Academy of Music din Marea Britanie).

In Statele Unite ale Americii, 97% dintre cei care au studiat in strainatate reusesc sa isi gaseasca un loc de munca in primele 12 luni de la absolvire, in timp ce doar 49% dintre cei care isi continua studiile in SUA reusesc sa se angajeze in aceeasi perioada de timp, conform unor statistici realizate de catre University of California.

In acelasi timp, dintre cei care studiaza in strainatate, 25% reusesc sa obtina salarii initiale mai mari decat cei ce si-au finalizat studiile in tara. Iar acest lucru se intampla intr-o tara cu un sistem educational in care se afla cele mai multe universtitati din topurile mondiale.

Cat costa o asigurare de sanatate pentru studii in strainatate ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de sanatate pentru studii pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea internationala de sanatate prin consultatii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Ne gasesti la urmatoarele date de contact:

tel. 0766.356.258 email: office@hdasig.ro

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi o asigurare internationala de sanatate potrivita bugetului si nevoilor tale.

Cere oferta

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.