Intrebari legate de asigurarea de nastere (natalitate) – part I

Intrebari legate de asigurarea de nastere (natalitate) – part I

Primim tot mai des din partea clientelor intrebari generale legate de asigurarea de nastere care acopera consultatiile si ecografiile din sarcina si nasterea pe cale naturala sau prin cezariana.

Am decis sa oferim raspunsuri acestor intrebari in cele ce urmeaza pentru a fi mai usor de inteles cum anume functioneaza asigurarea de nastere, ce este perioada de asteptare, daca poate fi incheiata de catre o persoana deja insarcinata etc.

asigurare de sanatate pentru Nastere
asigurare de sanatate pentru Nastere

CERE OFERTA

Exista o asigurare care sa acopere doar nasterea ?

  • – Nu, nu exista nicio asigurare in Romania care sa acopere exclusiv nasterea, ci doar asigurari de sanatate care ofera pe langa acoperirile de baza (consultatii, investigatii, analize, spitalizare si interventii chirurgicale) si acoperiri suplimentare pentru nastere

Asigurarea pentru nastere este o optiune oferita de o asigurare de sanatate ?

  • – Da, asigurarea pentru nastere este parte a asigurarii de sanatate, acoperire oferita si cuprinsa de anumite asigurari de sanatate.

Asigurarea de nastere ma acopera din momentul emiterii politei ? Exista vreo perioada de asteptare ?

  • Asigurarea de nastere te acopera dupa trecerea unui anumit interval de timp de la emiterea politei. In functie de asiguratorul ales, aceasta perioada poate fi 10 luni, 12 luni sau chiar 24 de luni.

Perioada de asteptare de 10 luni inseamna ca daca nasterea are loc in luna a 9-a de contract, a 9-a luna de la emiterea politei de asigurare, asigurarea nu va acoperi nasterea ?

  • O polita de asigurare de sanatate care acopera nasterea cu o perioada de asteptare de 10 luni, nu va acoperi nasterea care va avea loc inainte de trecerea a cel putin 10 luni de la emiterea politei. Polita va acoperi doar alte evenimente medicale care pot avea loc, dar care nu au legatura cu maternitatea, sarcina sau nasterea.

Mai pot incheia o asigurare de nastere sau o asigurare de sanatate daca sunt deja insarcinata ?

  • O persoana deja insarcinata poate incheia o asigurare de sanatate care sa includa acoperiri medicale de sanatate cum ar fi: consultatii, investigatii, analize, spitalizare si interventii chirurgicale, poate achizitiona si pachetul de maternitate si nastere, insa nu va beneficia de acoperire pentru sarcina si nasterea curenta ci doar pentru o sarcina sau nastere viitoare, dupa terminarea perioadei de asteptare.

Care ar fi avantajul de a incheia o asigurare de nastere daca sunt deja insarcinata ?

  • Principalul avantaj de a o incheia o asigurare de sanatate de catre o persoana deja insarcinata este oferit de insasi acoperirea de sanatate.
  • Un alt avantaj este ca bebelusul poate fi adaugat pe polita mamei incepand cu prima zi de viata in cazul anumitor polite de asigurare, sau cu a 30-a zi de viata in cazul asiguratorilor locali.

Cat costa o asigurare de nastere pentru tine ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de nastere pornind de la intelegerea nevoilor tale inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientele aleg sa cumpere o asigurare pentru nastere dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea de nastere si acoperirea costurilor nasterii prin consultantii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de nastere potrivita bugetului si nevoilor tale.

Lasa-ne datele tale si iti oferim consultanta pentru alegerea unei asigurari de nastere !

CERE OFERTA

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.