Asigurare de sanatate in Europa

Asigurare de sanatate in Europa

Romanii stabiliti in Europa pot alege sa se asigure in sistemul public sau in cel privat. In Europa, conform legii, toti cetatenii au obligatia de a plati si a avea o asigurare de sanatate.

Cetatenii straini de pe teritoriul Germaniei stiu ca o banala problema medicala costa cateva sute de euro, cateva zile de spitalizare sau o operatie ajungand si la cateva mii de euro.

Astfel deoarece serviciile medicale sunt foarte scumpe, o asigurare de sanatate in Europa nu doar ca este obligatorie dar este totodata o metoda de a tine sub control costurile mari si neprevazute generate de o imbolnavire sau un accident.

O parte din costuri pot fi acoperite de cardul european de sanatate, emis de statul roman in romania sau de o asigurare de calatorie, care va poate acoperi o perioada limitata de timp.

Cei care muncesc in Europa sau care s-au stabilit definitiv in aceasta tara ales sa incheie o asigurare privata de sanatate deoarece cu ajutorul acestei asigurari private de sanatate vor avea acoperite toate costurile medicale pentru afectiunile care pot aparea in viitor, putand alege sa se trateze in orice clinica sau spital de stat sau privat din Europa sau din intreaga Europa.

asigurare de sanatate
asigurare de sanatate in Europa

Tot mai multi cetateni straini si romani stabiliti in Europa aleg sa se asigure printr-o asigurare privata de sanatate pentru Europa cu acoperire internationala. Desi teoretic cele doua categorii de contribuabili, asiguratii de stat si cei din sistemul privat, ar trebui sa fie tratate in mod egal in cabinetele medicale, practica demonstraza de cele mai multe ori contrariul: cei care au asigurari private de sanatate se bucura de anumite beneficii.

CERE OFERTA

Aceste aspecte au fost atinse si relatate in repetate randuri de catre mass-media din Europa, inslusiv prin materiale filmate cu camera ascunsa in care un jurnalist se recomanda drept cetatean asigurat cu asigurare de sanatate la stat iar altul spunand ca are o asigurare privata de sanatate. Diferentele fiind evidente la unele cabinete medicale, persoana asigurata in sistemul privat primind mai repede o programare si fiind tratata mai bine.

Nu putem generaliza aceste lucruri insa, deoarece uneori exista si reversul medaliei: firma de asigurari private neacoperind anumite afectiuni preexistente de exemplu.

Acest dezavantaj este insa echilibrat prin costul uneori mai redus si acoperirile mult mai generoase ale unei asigurari private de sanatate fata de asigurarea de stat.

Cat costa o asigurare de sanatate pentru Europa care iti ofera acces la serviciile medicale din Europa sau din alta tara din Europa ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari private de sanatate pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa incheie o asigurare de sanatate dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarile de sanatate prin consultantii nostri.

 

Lasa-ne datele tale si iti oferim consultanta pentru alegerea unei asigurari internationale de sanatate !

CERE OFERTA

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.