Intrebari frecvente despre asigurarea de sanatate pentru angajati (partea 2)

Pentru a citi articolul precedent, click aici < < Intrebari frecvente despre asigurarea de sanatate pentru angajati (partea 1)

Asigurarile de sanatate pentru angajati sunt oferite tot mai des de catre angajator angajatilor ca beneficii extrasalariale, datorita faptului ca prezinta multiple avantaje atat pentru angajator cat si pentru angajati.

Am adunat cele mai frecvente intrebari primite din partea angajatorilor si angajatilor precum si alte intrebari frecvente pe care le-am primit din partea asiguratilor de-a lungul timpului.

Echipa specializata pe asigurarile de sanatate pentru angajati din cadrul HDASIG – Asigurari de sanatate a raspuns celor mai frecvente intrebari intr-un mod cat mai clar si pe intelesul clientilor nostri:

asigurare de sanatate angajati

CERE OFERTA

6. Pe ce durata se incheie o asigurare de sanatate pentru angajati ?

Durata unei asigurari de sanatate pentru angajati este de 12 luni, asigurarea putand fi prelungita automat cu inca 12 luni in fiecare an.

7. Pot angajatii sa acceseze servicii medicale si in clinici private din afara retelei asiguratorului ?

Angajatii pot sa acceseze servicii medicale si in clinici private din afara retelei asiguratorului daca asiguratorul permite acest lucru. Pretul serviciilor medicale accesate in afara retelei vor fi rambursate ulterior angajatului / asiguratului.

8. Pot fi accesate servicii medicale in sistemul medical de stat ?

Asigurarea privata de sanatate pentru angajati le permite angajatilor sa acceseze si servicii medicale in cadrul sistemului medical de stat. Serviciile medicale accesate vor fi rambursate ulterior angajatilor pe baza documentelor justificative.

9. Sa optam pentru abonament medical sau pentru asigurari private pentru angajati ?

Datorita serviciilor medicale cuprinse in asigurarea de sanatate pentru angajati, tot mai multi angajatori aleg sa le ofere angajatilor pachete de asigurari de sanatate pentru angajati. Fata de un abonament medical asigurarea de sanatate include servicii medicale complete, acoperind si spitalizarea si interventiile chirurgicale de care ar putea avea nevoie un angajat in cazul unui accident sau al unei imbolnaviri.

10. Majorare salariala sau asigurare privata de sanatate pentru angajati ?

Desi o majorare salariala pare un bonus important, o asigurare privata de sanatate este mult mai atractiva pentru angajat decat o majorare salariala echivalenta. Incepand din ianuarie 2016 cheltuielile cu asigurarile de sanatate sunt integral deductibile in limita a 400 EUR pe an pentru fiecare angajat, pachetul de asigurare de 400 EUR pe an fiind unul complex care include servicii medicale complete. Nici asiguratorul si nici angajatul nu trebuie sa plateasca impozit pe profit pentru asigurarile de sanatate oferite angajatilor, angajatorul fiind scutit si de plata contributiilor sociale pentru asigurarile private de sanatate oferite angajatilor, daca acestea se incadreaza in 400 EUR/an pentru un angajat.

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Lasa-ne datele tale si iti oferim consultanta pentru alegerea unei asigurari de santate pentru angajati !

CERE OFERTA

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.