Daca sunt deja insarcinata mai pot incheia o asigurare de sanatate ?

Daca sunt deja insarcinata mai pot incheia o asigurare de sanatate sau o asigurare de nastere ?

Cea mai des intalnita intrebare este aceasta:
“- Daca sunt deja insarcinata pot incheia o asigurare de sanatate ? As vrea sa stiu daca fac o astfel de asigurare, daca pot sa beneficiez de ea la nastere si cat m-ar costa lunar.”

Raspunsul ar fi urmatorul:

O asigurare de sanatate ofera acoperire pentru posibile viitoare imbolnaviri sau evenimente medicale care pot aparea in perioada asigurata, dupa emiterea politei de asigurare. De aici rezulta ca daca aveti deja o conditie medicala (cum e sarcina), puteti incheia o asigurare de sanatate care sa va acopere servicii medicale de ambulatoriu sau chiar si de spitalizare sau interventii chirurgicale dar nu puteti fi acoperita pe asigurarea de sanatate pe parte de sarcina.

asigurare de sanatate pentru Nastere
asigurare de sanatate pentru Nastere

Orice asigurare de nastere care acopera si sarcina, nasterea si cezariana, numita si asigurare de nastere are o perioada de asteptare de 10 luni sau 12 luni in functie de asigurator, perioada in care asiguratorul nu poate acoperi partea de sarcina si nastere.

Acest lucru inseamna ca daca ati fi avut o asigurare de nastere dinainte sa ramaneti insarcinata si ati fi ramas insarcinata in luna a 2-a de contract, v-ar fi acoperit cheltuielile cu nasterea pe cale naturala, sau cezariana si spitalizarea in spital privat fara ca dumneavoastra sa trebuiasca sa platiti nimic in plus fata de costul asigurarii, daca nasterea ar avea loc in luna a 11-a de contract pentru o asigurare cu perioada de asteptare de 10 luni.

Puteti gasi mai multe informatii despre

In momentul de fata, mai exista o asigurare de spitalizare si interventii chirurgicale care ofera acoperire doar pentru spitalizare si interventii chirirugicale in cazul in care apare o boala, un accident sau un eveniment medical. Perioada de asteptare este de 2-3 luni luni de la intrarea in asigurare pana la acoperirea primului eveniment.
Aceasta asigurare ar putea acoperi costurile operatiei de cezariana daca medicul va considera necesara si recomanda aceasta interventie asiguratei.

Suntem alaturi de tine daca iti doresti sa inchei asiguraera de nastere, sau daca vrei sa vezi cat te-ar costa o astfel de asigurare de nastere.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare pentru nastere ?

Am ales pentru tine cele mai bune asigurari de nastere

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.