Asigurare de nastere – Perioada de asteptare

Perioada de asteptare

Bine v-am gasit. In articolul de astazi voi incerca sa va explic ce inseamna perioada de asteptare in cazul unei asigurari de nastere.

Perioada de asteptare este intervalul de timp de la emiterea politei si pana in momentul in care poti beneficia de acoperirile oferite de asigurarea de nastere.

In cele mai multe cazuri perioada de asteptare este de 10 luni sau chiar de 12 luni. Acest lucru inseamna ca in primele 10 luni de polita (nu vorbim aici de an calendaristic, ci de numarul de luni care curge din momentul emiterii asigurarii de nastere) nu veti beneficia de acoperire pentru nastere sau pentru servicii pe partea de sarcina sau maternitate.

 

asigurare de sanatate pentru Nastere

Exemplul 1: “- In prezent nu sunt insarcinata, insa doresc sa raman insarcinata in urmatoarele 2 saptamani.”

In acest caz, daca veti ramane insarcinata in primele 2 saptamani de la emiterea politei si polita are o perioada de asteptare de 10 luni, inseamna ca cel mai probabil veti naste in luna a 9-a plus doua saptamani. Adica in primele 10 luni de la emiterea politei. Ceea ce inseamna ca fiind inca in perioada de asteptare nu veti beneficia de acoperirea pentru nastere in sistem privat, sau de acoperirea costurilor pentru perioada de maternitate si sarcina.

Exemplul 2: “- In prezent nu sunt insarcinata, insa doresc sa raman insarcinata peste aproximativ o luna si jumatate.”

In acest caz, daca veti ramane insarcinata in prima luna si jumatate de la emiterea politei si polita are o perioada de asteptare de 10 luni, inseamna ca cel mai probabil veti naste in luna a 10-a si jumatate. Adica dupa primele 10 luni de la emiterea politei. Ceea ce inseamna ca sunteti in afara perioadei de asteptare si veti putea beneficia de acoperirea pentru nastere in sistem privat, inclusiv de acoperirea costurilor pentru perioada de maternitate si sarcina care depaseste primele 10 luni de contract, mai exact ultimele 2 saptamani de sarcina in cazul de fata.

Exemplul 3: “- In prezent nu sunt insarcinata, insa doresc sa raman insarcinata peste aproximativ 5 luni.”

In acest caz, daca veti ramane insarcinata peste 5 luni de la emiterea politei de asigurare si polita are o perioada de asteptare de 10 luni, inseamna ca cel mai probabil veti naste in luna a 14-a de contract, adica in luna a 2-a a anului 2 de contract. Adica dupa primele 10 luni de la emiterea politei. Ceea ce inseamna ca sunteti in afara perioadei de asteptare si veti putea beneficia de acoperirea pentru nastere in sistem privat, inclusiv de acoperirea costurilor pentru perioada de maternitate si sarcina care depaseste primele 10 luni de contract, mai exact ultimele 4 luni de sarcina in cazul de fata.

CERE OFERTA

Mai jos gasiti definitiile catorva asiguratori pentru perioada de asteptare la politele de asiguare de nastere:

Uniqa:
Perioada de asteptare reprezinta intervalul de timp dintre data intrarii in vigoare a politei si data de la care poti beneficia de acoperire pentru serviciile medicale specificate in contractul de asigurare.

  • Perioada generala de asteptare este de 3 luni calendaristice consecutive
  • In cazul accidentelor nu exista perioada de asteptare
  • Perioada speciala de asteptare in cazul nasterilor, avorturilor, controalelor medicale in timpul sarcinii si tulburarilor legate de sarcina si consecintele acestora este de 9 luni

Signal Iduna:
Perioada de aşteptare: Perioada de la începerea asigurării în care există obligaţia plăţii primelor de asigurare
dar în care Asigurătorul nu acoperă evenimentul asigurat şi nici nu plăteşte prestaţiile medicale.

Groupama:
Perioada de aşteptare: perioada de timp, calculată de la data intrării în vigoare a asigurării sau intrarea în
asigurare a unei noi persoane asigurate, perioadă în care este exclusă răspunderea Asigurătorului. Pentru această perioadă există obligația de plată a primelor de asigurare, dar Asigurătorul nu acoperă evenimentul asigurat și nu plătește indemnizații de asigurare.

Allianz:
Perioadă de aşteptare: perioada continuă de timp, de la data începerii contractului de asigurare, în care Asigurătorul nu acoperă riscul după acceptarea preluării acestuia.

Generali:
Perioadă de aşteptare: perioada continuă de timp, de la data începerii contractului de asigurare, în care Asigurătorul nu acoperă riscul după acceptarea preluării acestuia.

Suntem alaturi de tine daca iti doresti astfel de servicii medicale, sau daca vrei sa vezi cat te-ar costa o astfel de asigurare.

Lasa-ne datele tale si te ajutam sa iti alegi asigurarea de nastere care ti se potriveste !

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare pentru nastere ?

Am ales pentru tine cele mai bune asigurari de nastere

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.