Informatii utile despre asigurare pentru nastere si sarcina

Am pregatit pentru tine cele mai importante informatii despre asigurarile pentru nastere si sarcina, informatii pe care consideram ca trebuie sa le stii inainte de a incheia o asigurare de nastere.

Cand te decizi sa cumperi o asigurare de sanatate pentru nastere si sarcina ar fi bine sa stii urmatoarele informatii:

1. Asigurarea de nastere ar trebui incheiata inainte sa fii insarcinata

Asigurarea pentru nastere e bine sa o inchei inainte sa fii deja insarcinata pentru ca nasterea intr-un spital privat sa fie acoperita de asigurare. Iti recomandam sa inchei o asigurare de nastere inca din momentul in care planifici deja sa ramai insarcinata, astfel vei putea beneficia la maxim de toate acoperirile oferite.

In cazul in care esti deja insarcinata asigurarea de nastere iti ofera acoperire doar pe partea de sanatate fara a mai acoperi nasterea intr-un spital privat.asigurare de sanatate pentru Nastere

2. Asigurarea de nastere iti da posibilitatea sa nasti in orice spital privat

Asigurarea privata pentru nastere iti ofera o anumita suma de bani indiferent de spitalul in care alegi sa nasti. Pentru a primi indemnizatia de nastere este suficient sa transmiti asiguratorului documentele medicale primite la externare impreuna cu dovada achitarii serviciilor medicale primite la nastere.

3. Asigurarea de nastere te acopera dupa trecerea unei anumite perioade de timp

O asigurare pentru nastere iti ofera acoperire dupa trecerea unei anumite perioade de timp de cel putin 10 luni de la emiterea politei de asigurare. In cazul anumitor asiguratori aceasta perioada poate fi de 12 luni sau chiar 24 de luni.

Tocmai de aceea recomandam ca o asigurare pentru nastere sa fie incheiata din timp catre o viitoare mamica. Astfel e bine sa inchei o asigurare de nastere cu cel putin 2 sau 3 luni inainte de a ramane insarcinata, pentru ca nasterea in spital privat sa fie acoperita.

4. Asigurarea pentru nastere acopera monitorizarea sarcinii dupa trecerea unei anumite perioade de timp

Consultatiile medicale, precum si analizele si investigatiile medicale necesare pentru monitorizarea sarcinii sunt acoperite dupa trecerea unei perioade de cel putin 10 luni de la momentul incheierii asigurarii de sanatate. In fiecare trimestru de sarcina asiguratorul ofera un pachet de consultatii si analize medicale pentru monitorizarea sarcinii.

5. Asigurarea de nastere se poate incheia daca esti deja insarcinata

Asigurarea privata de sanatate care acopera nasterea se poate incheia si de catre o persoana deja insarcinata insa aceasta asigurare nu mai acopera nasterea pentru sarcina prezenta, ci va oferi acoperire doar pentru o viitoare sarcina. Asigurarea de sanatate acopera orice alt eveniment medical care poate sa apara pe parcursul sarcinii insa fara a avea legatura cu sarcina sau nasterea.

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare pentru nastere ?

Am ales pentru tine cele mai bune asigurari de nastere

PRET ASIGURARE

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.