Asigurare de sanatate cu sau fara fransiza ?

Asigurare de sanatate cu sau fara fransiza ?

Daca ati decis sa achizitionati o asigurare de sanatate fara fransiza, sau cu asa numita fransiza 0 “zero”, acest lucru inseamna ca in cazul unui eveniment medical, indiferent de valoarea lui, veti fi acoperit integral in limitele asigurate.

Exemplul 1: O asigurare de sanatate care acopera mai multe servicii medicale, inclusiv interventiile chirurgicale in limita a 5000 euro/an, daca nu are fransiza (sau daca are fransiza 0 “zero”) inseamna ca daca medicul va recomanda o interventie chirurgicala, indiferent de valoarea acesteia, veti fi acoperit integral, in limita sumei de 5000 euro pe parcursul unui an de asigurare. Daca aveti o asigurare de sanatate cu o fransiza anuala de 150 de euro, acest lucru inseamna ca in cazul unui eveniment medical, indiferent de valoarea lui, veti fi acoperit incepand cu suma de 150 euro, in limitele asigurate.

Exemplul 2: O asigurare de sanatate care acopera mai multe servicii medicale, inclusiv interventiile chirurgicale in limita a 5000 euor/an, daca are o fransiza de 150 euro anual inseamna ca in cazul unei interventii chirurgicale de 1000 euro, veti fi acoperit incepand cu suma de 150 euro, in limita sumei de 5000 euro. Adica veti fi nevoit sa scoateti din buzunar 150 euro restul de 850 de euro fiind acoperiti si suportati de asigurator. Dupa ce fransiza a fost consumata aceasta “dispare” pana la reinnoirea politei (aniversarea politei). Reinnoirea sau aniversarea politei se face anual.

asigurare de sanatate

Exemplul 3: Daca in exemplul 2, interventia chirurgicala ar fi costat doar 100 euro, costul ar fi trebuit suportat integral de catre dumneavoastra datorita faptului ca este mai mic decat fransiza de 150 euro. Astfel la urmatorul eveniment medical va mai trebui sa suportati doar 50 euro, restul fiind suportat de asigurator.

Daca asigurarea din Exemplul 1 are un cost ipotetic de 600 de euro, asigurarea din Exemplul 2 va avea un cost de aproximativ 500 de euro, cost mai mic datorita fransizei anuale de 150 euro. Desi asigurarea din Exemplul 1 pare mai avantajoasa deoarece acopera totul de la “zero”, asigurarea din Exemplul 2 este mult mai atractiva datorita pretului.

Un asigurat sanatos care in general stie ca nu are probleme de sanatate va plati mai putin in cazul in care este sanatos, daca alege sa incheie o asigurare de sanatate cu fransiza anuala. In cazul in care va fi bolnav va trebui sa plateasca ceva mai mult si anume 500 euro costul asigurarii la care se va adauga costul fransizei de 150 euro. Practic va plati in total 650 euro si nimic mai mult in acel an de asigurare, deoarece vorbim de o polita cu fransiza anuala.

Cat costa o asigurare de sanatate pentru tine ?

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari de sanatate pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa cumpere o asigurare dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarea de sanatate prin consultatii nostri.

Sanatatea si Siguranta ta inainte de toate!

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de sanatate potrivita bugetului si nevoilor tale.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare de sanatate ?

Am construit pentru tine 3 oferte de asigurare privata de sanatate pret

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.