Asiguratii vor plati intre 5 si 10 lei pe zi, coplata pentru recuperare medicala in ambulatoriu

Asiguratii vor plati intre 5 si 10 lei pe zi, coplata pentru recuperare medicala in ambulatoriu

Incepand cu data de 1 aprilie 2015, furnizorii de servicii medicale de reabilitare medicala din ambulatoriul de specialitate sunt obligati sa incaseze o coplata pentru serviciile de reabilitare medicala, acoperite de pachetul de baza.

Coplata pentru serviciile de reabilitare medicala din ambulatoriu va fi cuprinsa intre minimum 5 lei pe zi si maximum 10 lei pe zi, iar valoarea ei va fi stabilita de fiecare furnizor, pe baza de criterii proprii.

Sunt scutiti de coplata:
– copiii pana la varsta de 18 ani, tinerii între 18 ani şi 26 de ani, daca sunt elevi, absolventi de liceu, pana la începerea anului universitar, dar nu mai mult de trei luni; ucenicii sau studentii, daca nu realizeaza venituri din munca;
– bolnavii cu afectiuni incluse in programele naţionale de sanatate stabilite de Ministerul Sanatatii, pentru serviciile medicale aferente bolii de baza respectivei afectiuni, daca nu realizeaza venituri din munca, pensie sau din alte resurse;
– pensionarii cu venituri numai din pensii de până la 740 lei/lună.
– toate femeile insarcinate si lauzele, pentru servicii medicale legate de evoluţia sarcinii, iar cele care nu au niciun venit sau au venituri sub salariul de baza minim brut pe tara, pentru toate serviciile medicale.
Categoriile exceptate de la coplata sunt reglementate prin art. 213-1 din Legea 95/2006.

Serviciile care incluse in pachetul minimal de servicii medicale, de la 1 aprilie:

– o consultatie pentru fiecare trimestru de sarcina si o consultatie in primul trimestru de la nastere, pentru supravegherea evolutiei sarcinii si lauziei, in ambulatoriul de specialitate.
– a fost introdus criteriul epidemiologic intre criteriile pe baza carora sunt internati pacientii in regim de spitalizare de zi, pentru bolnavii care au nevoie de tratament in afectiuni care nu necesita izolare.

Sursa stirii: https://gazetadebistrita.ro/

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.