Mai am nevoie de asigurare de calatorie daca am asigurare de sanatate ?

Mai am nevoie de asigurare de calatorie daca am asigurare de sanatate ?

Raspunsul este evident si decurge din acoperirile similare si totusi diferite pe care le ofera cele doua produse de asigurare: asigurarea de sanatate si asigurarea de calatorie

O asigurare de sanatate iti ofera acces la servicii medicale, consultatii, investigatii medicale, spitalizare, interventii chirurgicale si tratamente in tara de rezidenta, oferindu-ti posibilitatea sa alegi sa te tratezi si in alte tari, daca ai o asigurare de sanatate cu acoperire in Europa, sau daca ai o asigurare internationala de sanatate cu o arie mai larga de acoperire.

Trebuie sa facem diferenta intre “a avea posibilitatea sa te tratezi intr-o tara straina” si nevoia de a apela la servicii medicale pe perioada cat te afli intr-o tara straina.

O asigurare de calatorie, spre deosebire de o asigurare de sanatate nu te acopera pe teritoriul tarii in care esti rezident si nici pe teritoriul tarilor al caror cetatean esti. Spre exemplu un cetatean israelian care are rezidenta pe teritoriul Romaniei, nu va beneficia de acoperire pe parte de sanatate cu o asigurare de calatorie pe perioada cat se afla in Romania sau in Israel.

asigurare de calatorie sau asigurare de sanatate
asigurare de calatorie sau asigurare de sanatate

Tocmai de aceea asigurarea de calatorie vine in completarea unei asigurari de sanatate, oferind asistenta medicala imediata si servicii medicale cu decontare directa intre asiguratori si spitalele sau clinicile private sau de stat din strainatate.

Asigurarea medicala de calatorie pe langa serviciile medicale de urgenta va poate oferi acoperire si pentru:
– Intarzierea bagajelor
– Pierderea sau furtul documentelor
– Anularea zborului
– Refuzul de a trece frontiera la iesirea din tara
– Sporturi extreme (ski, scufundari, alpinism, zbor cu parapanta, surf, ski nautic, snorkeling, deplasare cu snow-mobilul, ATV, etc.)

Este necesar astfel sa aveti o asigurare de calatorie chiar daca detineti o asigurare de sanatate cu atat mai mult daca practicati un sport de agrement sau un sport extrem. Exista si cateva exceptii in care nu este necesara o asigurare de calatorie:
– Daca detineti o asigurare de sanatate cu o arie de acoperire internationala
– Daca va deplasati in interiorul uniunii europene si va bazati pe serviciile oferite de cardul national de asigurare oferit de statul roman
– Daca sunteti cetateni ai mai multor state si va deplasati in acele tari

Cat costa o asigurare de sanatate care iti ofera acces la serviciile medicale ale unei clinici private ?

Ai nevoie sa inchei rapid o asigurare de calatorie ? Te ajutam cu o oferta in cel mai scurt timp si cu informatii detaliate si sfaturi pentru a alege varianta potrivita.

Iti doresti sa inchei o asigurare internationala de sanatate sau o asigurare BUPA si vrei sa beneficiezi de consultanta gratuita pentru a putea gasi asigurarea internationala de sanatate care ti se potriveste ? La HDASIG primesti serviciul de consultanta gratuit pentru orice asigurare de sanatate cu acoperire locala sau internationala.

HDASIG are experienta in gasirea unei asigurari private de sanatate pornind de la intelegerea nevoilor dumneavoastra inainte de a construi sau prezenta o oferta. Clientii aleg sa incheie o asigurare de sanatate dupa ce primesc informatii detaliate legate de asigurarile de sanatate prin consultantii nostri.

Siguranta ta inainte de toate!

Lasa-ne datele tale de contact si te ajutam sa iti alegi asigurarea de sanatate potrivita bugetului si nevoilor tale.

Vrei sa vezi cat te costa o asigurare de sanatate ?

Am negociat pentru tine cele mai mici preturi

PRET ASIGURARE

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.