Asigurarea de nastere – Intrebari si Raspunsuri

Exista o asigurare care sa acopere doar nasterea pe cale naturala sau prin cezariana ?

O asigurare de nastere care sa acopere nasterea pe cale naturala sau prin cezariana este o asigurare de sanatate care ofera si acest beneficiu in cadrul anumitor pachete de asigurari de sanatate oferite de unii asiguratori.

Exista asigurari pentru nastere care sa acopere nasterea in Romania si in strainatate ?

Unele polite de asigurari pentru nastere ofera acoperire pentru nastere doar pe teritoriul Romaniei.

Exista si asigurari internationale de sanatate care acopera nasterea in afara Romaniei, insa costul unei astfel de asigurari este mult mai mare decat cel al unei asigurari cu acoperire in Romania.

Daca nu sunt in prezent insarcinata pot incheia o asigurare de nastere ?

Orice persoana care nu este in prezent insarcinata poate incheia o asigurare de sanatate care sa acopere si nasterea cu mentiunea ca nasterea va fi acoperita dupa trecerea unei perioade de asteptare de la incheierea politei.

Asigurare de sanatate pentru nastere 11
Asigurare de sanatate pentru nastere

CERE OFERTA

Daca sunt deja insarcinata mai pot incheia o asigurare pentru nastere ?

O femeie care este deja insarcinata poate incheia o asigurare de sanatate insa nu va beneficia de acoperiera pentru nastere, datorita perioadei de asteptare care de obicei depaseste 9 luni.

Ce este perioada de asteptare ?

Perioada de asteptare este perioada de timp care trebuie sa treaca de la momentul incheierii politei si pana la momentul in care asigurarea de sanatate va oferi acoperire si pentru o nastere pe cale naturala sau prin cezariana.

Ce perioada de asteptare are o asigurare care acopera nasterea ?

Polita de asigurare pentru nastere care acopera nasterea intr-un spital privat din Romania are o perioada de asteptare de 10 luni. Acest lucru inseamna ca in primele 10 luni de la incheierea politei nu va fi acoperita nasterea.

Incepand cu luna a 11-a de contract, asigurarea ofera acoperire pentru nasterea pe cale naturala sau prin cezariana.

O asigurare de sanatate internationala care acopera nasterea si in spitalele din afara Romaniei poate avea o perioada de asteptare de 12 luni sau chiar 24 de luni in functie de asiguratorul ales.

Cu cat timp inainte de a ramane insarcinata trebuie sa inchei asigurarea pentru nastere ?

Este recomandat sa incheiati o asigurare pentru nastere inca din momentul in care va ganditi ca urmeaza sa faceti un copil, cu cat mai repede cu atat mai bine, deoarece o persoana deja insarcinata nu mai poate incheia o asigurare care sa ii acopere nasterea intr-un spital privat.

Dupa cat timp de la incheierea asigurarii de nastere pot ramane insarcinata ?

Dupa trecerea unei perioade de minim 10 luni de la incheierea politei nasterea va fi acoperita.

Astfel daca asigurarea are o perioada de asteptare de 10 luni, inseamna ca este recomandat ca sarcina sa nu se intample mai devreme de 3 luni de la momentul incheierii politei, pentru ca nasterea sa nu aiba loc inainte de trecerea perioadei de asteptare de 10 luni.

Cat costa o asigurare care acopera nasterea pentru o persoana de 30 de ani ?

Costul unei asigurari pentru nastere difera in functie de pachetul de asigurare ales si in functie de varsta persoanei care incheie asigurarea. Costul unei asigurari care acopera nasterea in Romania incepe de la aproximativ 37 euro / luna si poate ajunge la 80-90 euro lunar.

O asigurare internationala care acopera nasterea in strainatate (in Europa: Anglia, Austria, Turcia, Franta, Germania, etc.) are un cost care incepe de la aproximativ 200 euro pe luna dar difera in functie de pachetul de asigurare de nastere ales si de varsta persoanei la data incheierii asigurarii.

CERE OFERTA

Asigurarea de nastere imi va deconta direct costurile catre spitalul in care aleg sa nasc ?

Asigurarea de nastere va acoperi si va deconta cheltuielile direct catre spitalul in care alegi sa nasti doar daca acel spital are un contract de decontare directa (colaborare) cu asiguratorul.

Cum ma va acoperi asigurarea de nastere daca aleg sa nasc intr-o maternitate cu care asiguratorul nu are contract de decontare directa ?

In cazul in care alegi sa nasti intr-o clinica din afara retelei de parteneri medicali ai asiguratorului, asigurarea de nastere iti va oferi o suma fixa numita si indemnizatie de asigurare. Aceasta indemnizatie pe care ti-o ofera asiguratorul pentru nastere poate sa difere in functie de pachetul de asigurare ales si in functie de asigurator.
Unii asiguratori locali ofera o indemnizatie de aproximativ 1000 euro in timp ce asiguratorii internatinoali pot oferi o acoperire de 30.000 euro pentru o nastere in strainatate.

Exista o asigurare care sa acopere nasterea in Regina Maria ?

Da, exista o asigurare de sanatate care sa acopere nasterea in Regina Maria cu decontare directa. Unele companii de asigurare au ca partener reteaua medicala Regina Maria si astfel iti ofera posibiltiatea sa nasti in Regina Maria fara sa fie nevoie sa platesti ceva suplimentar.

Exista o asigurare care sa acopere nasterea in Sanador ?

Exista asigurari care acopera nasterea in Spitalul Sanador. Asiguratorii locali care ofera acoperire pentru nastere si nu au contract cu Spitalul Sanador si cu Maternitatea Sanador ofera o indemnizatie fixa pentru o nastere la Sanador.
Indemnizatia variaza in functie de pachetul ales si de asiguratorul cu care alegi sa inchei asigurarea de nastere.

Asigurarea pentru nastere acopera si analizele de monitorizare a sarcinii ?

Unele asigurari pentru nastere ofera acoperire si pentru consultatiile si analizele pentru monitorizarea sarcinii, dupa trecerea unei perioadei de asteptare de la momentul incheierii politei de asigurare.

Perioada minima de asteptare pentru ca o viitoare mamica sa poata beneficia de acoperire pentru monitorizarea sarcinii este de 10 luni de la momentul incheierii unei asigurari pentru nastere.

Asigurare de nastere la privat in Romania prin HDASIG

HDASIG iti pune la dispozitie o asigurare de nastere pe care daca o inchei inainte de a fi deja insarcinata, vei avea acoperite, partial sau total, costurile nasterii intr-o maternitate privata din Romania sau din strainatate.

Pentru mai multe detalii si informatii legate de asigurarile de sanatate va rugam sa ne scrieti la office [at] hdasig.ro. Va vom contacta in cel mai scurt timp posibil.

poza-profil

Alexandru Hategan

Broker Expert - Asigurari de Sanatate
Calea Crangasi nr 28, Sector 6, Bucuresti
Tel: 0766.356.258
E-mail: alexandru.hategan [at] hdasig.ro
Web: https://hdasig.ro

Lasa-ne datele tale si iti oferim consultanta pentru alegerea unei asigurari de nastere !

CERE OFERTA

Related Posts

Leave a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.